Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Hlasuj! Gól mesiaca spestrili aj parádne zásahy letných posíl
Zdielať na

Hlasuj! Gól mesiaca spestrili aj parádne zásahy letných posíl

Zdroj: huste.tv

BRATISLAVA / Po štarte novej fortunaligovej sezóny sa začínajú aj obľúbené fanúšikovské ankety.

Už po necelých troch kolách, ktoré priniesli veľa krásnych gólov, zabojuje pätica strelcov o ocenenie Gól mesiaca júl. Štyria z piatich nominovaných hráčov prišli do svojich klubov počas letnej prestávky a v novom pôsobisku sa uviedli vskutnu výstavnými zásahmi.

Prvým nominantom je prekvapujúci ružomberský kanonier Martin CHRIEN. Slovenský reprezentant do 21 rokov, ktorý prišiel na Liptov na hosťovanie z Viktorie Plzeň, sa presadil vo všetkých troch doterajších ligových stretnutiach. Do najužšieho výberu sa dostal jeho prvý zásah, ktorým rozhodol duel úvodného kola s Prešovom.

Horúcim adeptom na konečné víťazstvo je nepochybne aj nováčik v drese DAC Kristopher VIDA. Odchovanec viacerých maďarských klubov i Twente Enschedese pôsobil na seniorskej úrovni dosiaľ iba v holandskom klube De Graafschap, po vypadnutí z najvyššej súťaže Eredivisie však posilnil klub zo Žitného ostrova. Hoci sa mládežnícky reprezentant Maďarska dostal na ihrisko len na záverečné minúty duelu v Žiline, stal sa jeho hviezdou, keď perfektným spôsobom vyrovnal na 2:2.

Jediným hráčom medzi päticou finalistov, ktorý v lete nemenil dres, je Zlatomoravčan Damián BARIŠ. Odchovanec Trenčína nie je na slovenských ligových trávnikoch žiadnym nováčikom. V 21 rokoch hrá už za tretieho fortunaligistu, no až teraz sa mu podarilo v najvyššej súťaži prvýkrát skórovať. Minútu pred koncom už len korigoval stav súboja s bratislavským Slovanom na konečných 2:3 z pohľadu ViOnu.

Aj posledné ligové kolo prinieslo niekoľko zaujímavých gólov, jeden z nich sa podaril aj španielskemu legionárovi v drese Senice. GUILLE Andres Lopez dokonale prekvapil michalovského brankára Kiru a po dvoch minútach od úvodného zásahu zvýšil po krásnej kľučke strelou z diaľky k žrdi na 2:0. Pre zverencov trénera Miroslava Mentela to boli prvé tohtosezónne góly aj body.

Spoločne s Chrienom je na čele tabuľky kanonierov po júlových zápasoch aj Žilinčan Yusuf OTUBANJO, na tri góly však potreboval iba dva zápasy a šošoni aj vďaka jeho presným zásahom po remíze s DAC naskočili na víťaznú vlnu. Do ankety Gól mesiaca sa dostala jeho presná strela do siete Prešova.

Vyberte svojím hlasom najkrajší gól mesiaca a zapojte sa do súťaže, v ktorej máte možnosť získať kredity v hodnote 50, 30 a 20 eur od stávkovej spoločnosti Fortuna. O tom, kto ich získa, rozhodne víťaz ankety, ktorý bude ocenený za najkrajší gól mesiaca pred vlastnými fanúšikmi počas domáceho zápasu.

Anketa Gól mesiaca júl sa končí v utorok 9. augusta o 23.59 h.

Neváhajte a hlasujte na gol.fortunaliga.sk!

Súvisiace články