Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dá Žilina Gangnam Style aj v derby so Slovanom?
Zdielať na

Dá Žilina Gangnam Style aj v derby so Slovanom?

Skvelá príprava na šláger jesene! Ale musíte uznať, že to šošonom ide veľmi dobre. Teda v tom tancovaní...

Futbalisti úradujúceho majstra a držiteľa double z uplynulej sezóny MŠK Žilina nastúpia v nedeľu večer 28. októbra o 19.00 h v dueli 14. kola Corgoň ligy proti ŠK Slovan Bratislava. Pod Dubňom pôjde o jednoznačný šláger a "duel jesene" v najvyššej domácej súťaži 2012/2013, pretože v ňom nastúpi druhý tím tabuľky s bratislavským lídrom súčasného poradia. Navyše sa stretnú dva historicky najúspešnejšie slovenské kluby podľa počtu získaných majstrovských titulov po rozdelení Československa, resp. v novodobej ére samostatnej SR (od sezóny 1993/1994): v doterajších 19 ročníkoch sa Žilina (2002, 2003, 2004, 2007, 2010, 2012) i Slovan (1994, 1995, 1996, 1999, 2009, 2011) tešili šesťkrát z celkového prvenstva.

Tento duel sleduj LIVE na HUSTE.tv!

   "V očiach verejnosti i v očiach samotných hráčov je takýto zápas iný ako ostatné - ´bežné´ duely. Pôjde o súboj rivalov a dvoch súperov, ktorí bojovali v ostatných rokoch medzi sebou o slovenský majstrovský titul," uviedol v piatok popoludní pre agentúru SITA športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

Po Trnave dobre naladení

Zverenci holandského trénera "šošonov" Fransa Adelaara zvíťazili v ostatnom ligovom súboji na "horúcej" pôde v Trnave a v utorok uspeli aj v pohárovom prvom štvrťfinálovom súboji v Senici (tiež 2:1). "Sme dobre naladení, tešíme sa na nedeľňajšie stretnutie. My v každom dueli ideme za úspechom a chceme zvíťaziť. Rešpektujeme však kvality Slovana, ktorý ťahá dobrú sériu a jeho futbalisti podávajú výborné výkony. Hrá druhý s prvým, na Slovan máme trojbodový odstup a hoci počasie asi nebude práve ideálne na futbal, verím, že diváci si nájdu cestu na štadión a prídu povzbudiť naše mužstvo," poznamenal ďalej K. Belaník a doplnil: "Zápas to bude dôležitý, ale určite nerozhodne o majstrovskom titule v tomto súťažnom ročníku a možno ani o jesennom prvenstve, pretože na jednotlivé tímy po víkende čaká ešte päť kôl."

Na nedeľňajší duel sa teší aj kapitán MŠK Žilina Miroslav Barčík.

"Sme radi, že sme zvládli predchádzajúce dva zápasy v Trnave a Senici a utvorili si dobrú východiskovú pozíciu pred stretnutím so Slovanom. Teraz nás čaká vrchol týždňa a my by sme chceli potvrdiť spomenuté dve víťazstvá," vyjadril sa pre portál osporte.sk skúsený 34-ročný žilinský stredopoliar a pokračoval: "Na takéto zápasy sa netreba nejako extra motivovať. Slovan je pred nami o tri body a radi by sme sa dotiahli na bratislavský tím." Technický záložník s reprezentačnými skúsenosťami neberie ako mínus nabitý kalendár stretnutí MŠK v ostatnom období. "Takýto nahustený program nám celkom vyhovoval aj na jar. So Senicou sme hrali pohár v utorok, takže na nedeľňajší zápas máme dosť času na regeneráciu," skonštatoval rodák z Čadce Barčík.
  

Postavia puberťáka?

V žilinskom tíme by mohol dostať opäť príležitosť iba 16-ročný Miroslav Káčer. "Bude to určite dobré stretnutie, aj keď ja považujem každý zápas za rovnako dôležitý. Ešte som proti Slovanu nehral, viem, že ľudia sa na tento duel vždy tešia viac. Nemám vôbec iné pocity, pre mňa je to rovnaký zápas ako iné a ak nastúpim, odvediem to, čo viem," citoval žilinský klubový web slová talentovaného stredopoliara.

Svoj názor pred náročným nedeľňajším súbojom so Slovanom vyslovil aj 23-ročný brankár "žlto-zelených" Martin Dúbravka: "Predchádzajúce zápasy nám výsledkovo vyšli, každý hráč, ktorý nastúpil, sa snažil odviesť svoje maximum. Na pohode nám určite pridalo aj víťazné pohárové vystúpenie v Senici. So Slovanom to býva tradične ťažké, rozhodne momentálna forma a pohoda. Strácame tri body a toto manko by sme chceli v nedeľu zmazať."

Žilinský tím nie je kompletný, sužujú ho zranenia i tresty.

"Predbežným opatrením disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu zastavila činnosť Ceesayovi, k dispozícii nie sú ani Leitner, Mabouka a Bello. Navyše otázny je štart Paura a Akakpa. Nič to však nemení na tom, že by sme radi dosiahli priaznivý výsledok," doplnil na margo situácie v kádri pred nedeľňajším ligovým šlágrom Karol Belaník.