Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Cristiano Ronaldo (27) odohral stý duel za Portugalsko
Zdielať na

Cristiano Ronaldo (27) odohral stý duel za Portugalsko

Cristiano Ronaldo utorňajším zápasom kvalifikácie futbalových majstrovstiev sveta 2014 do Brazílie proti Severnému Írsku vstúpil do elitného klubu stonásobných reprezentantov Portugalska. Oslavy mu v Porte pokazila nečakaná remíza 1:1.

Bájnu hranicu 100 štartov v národnom tíme prekročili z jeho krajanov ešte Luis Figo (127) a Fernando Couto (110). Ronaldo je však prvý, komu sa to podarilo ešte pred dosiahnutím tridsiatky. Dvadsaťsedemročný krídelník absolvoval premiéru v A-tíme Portugalska vo veku 18 rokov.

"Bolo to 20. augusta 2003 proti Kazachstanu, keď som si po prvý raz obliekol reprezentačný dres prvého mužstva. Ten deň som si navždy zapamätal, začala sa ním cesta, na ktorú som veľmi hrdý," napísal ešte pred zápasom na svojom konte na Facebooku autor 37 portugalských gólov, v čom ho takisto prekonali iba dvaja hráči histórie - Pauleta (47) a Eusébio (41). Pri debute viac ako symbolicky vystriedal Cristiano Ronaldo na trávniku Luísa Figa. Ten mu teraz blahoželal pred súbojom v Porte na špeciálnej ceremónii priamo na ihrisku.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Ronaldo

Súvisiace články