Polojasno
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ďurica späť v reprezentácii aj s rozbitým obočím
Zdielať na

Ďurica späť v reprezentácii aj s rozbitým obočím

Zdroj: tasr

Ďurica naposledy nastúpil za A-tím SR pred rokom: 7. októbra 2011 v Žiline proti Rusku (0:1) v kvalifikácii ME 2012.

Slovenský futbalista Ján Ďurica sa prvýkrát objavil v nominácii a na zraze pod vedením reprezentačných kormidelníkov Stanislava Grigu a Michala Hippa. Tridsaťročný obranca ruského klubu Lokomotiv Moskva (nar. 10. 12. 1981) figuruje v kádri na blížiaci sa dvojzápas na bratislavských Pasienkoch proti Lotyšsku (12. 10.) a Grécku (16. 10.) v G-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie. Ďurica naposledy nastúpil za A-tím SR pred rokom: 7. októbra 2011 v Žiline proti Rusku (0:1) v kvalifikácii ME 2012.

"Je to dlhá doba. Som rád, že som opäť medzi chalanmi a znova si môžem obliecť reprezentačný dres," uviedol rodák z Dunajskej Stredy, ktorý si z ruskej ligy priviezol zranenie hlavy a monokel: "V sobotňajšom dueli proti Krasnodaru som sa zrazil s protihráčom. Mám päť stehov, ktoré mi vyberú o pár dní. Táto nepríjemnosť ma určite nebude limitovať, nie je to problém, som pripravený. Prišiel som na zraz zdravý na 99 percent."

Defenzívny univerzál, ktorý sa najlepšie cíti na stopérskom poste, vie, že dôvodom nenominovania do národného tímu, v ktorom dosiaľ odohral 52 duelov, bola jeho "absencia" na trávniku v drese ruského klubového zamestnávateľa. "Pre mňa bol prvoradý Lokomotiv Moskva. Nemal som tam najlepšie obdobie, nehrával som. Prišiel tam nový chorvátsky tréner Slaven Bilič, v ostatnom období som začal hrávať, chytil som sa šance a teraz nastupujem pravidelne," skonštatoval J. Ďurica a doplnil: "Reprezentácia je už niečo navyše. Som však rád, že som späť."

V septembrovom prvom dueli tejto kvalifikácie v Litve (1:1) utvoril s oporou mužstva Martinom Škrtelom stopérske duo Tomáš Hubočan, proti Lichtenštajnsku (2:0) hral so Škrtelom v strede obrany Kornel Saláta. Nie je vylúčené, že v piatok s Lotyšskom sa objaví v základnej jedenástke v "srdci" defenzívy dvojica Škrtel - J. Ďurica. Dôvodom môže byť aj skutočnosť, že spomenutý Hubočan je hospitalizovaný v nemocnici v ruskom Petrohrade s nešpecifikovaným ochorením žalúdka a mal by tam zostať minimálne do konca tohto týždňa. "Ja môžem iba zopakovať: Prišiel som na zraz s tým, že som pripravený nastúpiť. Samozrejme, že je na tréneroch, akú zvolia zostavu," uviedol Ján Ďurica.

Bývalý hráč DAC Dunajská Streda, Artmedie Petržalka, ruského tímu Saturn Moskovská oblasť a nemeckého mužstva Hannover 96 je pred blížiacim sa kvalifikačným dvojzápasom optimista. "Myslím si, že tieto duely proti Lotyšsku a Grécku budú veľmi ťažké. Keď však chceme pomýšľať na postup, musíme zvíťaziť v obidvoch stretnutiach. Naša skupina je vyrovnaná, každý s každým môže vyhrať i prehrať. Sme však doma a tieto zápasy by nám mali priniesť šesť bodov," dodal Ján

Súvisiace články