Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Futbalisti štartujú boj o Brazíliu! Prvé dejstvo vo Vilniuse
Zdielať na

Futbalisti štartujú boj o Brazíliu! Prvé dejstvo vo Vilniuse

Trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislavovi Grigovi a Michalovi Hippovi sa na pondelkovom popoludňajšom zraze v hoteli Delfín v Senci pred dvoma zápasmi v Litve (7. 9. o 20.15 h SELČ na umelej tráve vo Vilniuse) a s Lichtenštajnskom (11. 9. o 20.15 h na bratislavských Pasienkoch) v rámci G-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie hlásilo 20 z 22 nominovaných hráčov.

K mužstvu sa neskôr pridal aj Martin Jakubko z ruského FC Amkar Perm, ktorý bol v čase začiatku plánovaného prvého stretnutia realizačného tímu s hráčmi krátko po 16.00 h ešte na ceste k Slnečným jazerám. "Na brankára Dušana Kuciaka čaká večer v Poľsku ligový zápas (jeho zamestnávateľ Legia Varšava nastúpi proti tímu Podbeskidzie Bielsko-Biala, pozn.). Potešiteľné je, že ani jeden z hráčov nehlásil zdravotné ťažkosti," uviedol na tlačovej besede jeden z kormidelníkov A-tímu SR Michal Hipp a ďalej poznamenal: "Máme naplánované dve tréningové jednotky na umelej tráve na Pasienkoch, keďže samotný kvalifikačný duel v Litve sa uskutoční na umelom povrchu. V pondelok budeme trénovať v Senci, hráčov rozdelíme do dvoch skupín podľa toho, či hrali majstrovský zápas v nedeľu alebo nie."

Začiatok je vždy veľmi dôležitý

Tréner Stanislav Griga sa počas zrazu vyjadril k úvodu tohto kvalifikačného cyklu. "Čakajú nás súboje o 30 bodov. Uvedomujeme si, že začiatok je veľmi dôležitý. Najmä posledný prípravný duel v Dánsku nám ukázal dve cesty, ktorými sa dá uberať. Cesta prvého polčasu vedie k problémom a k tomu, že by sme nezdolávali súperov ako Litva či Lotyšsko. Druhý polčas nám vlial trochu sebavedomia a zlepšil náladu. Ukázalo sa, že hráči, ak sa do toho vložia, zabojujú a začnú sa lepšie pohybovať, tak dokážeme zdolať aj tím z prvej európskej desiatky," uviedol S. Griga.

Strelci zo zápasu v Dánsku nechýbajú

V 22-člennom kádri nechýba ani jeden z trojice autorov gólov v augustovom prípravnom zápase v Dánsku, v ktorom Slovensko triumfovalo 3:1. Boli nimi Martin Jakubko, ďalej Marek Hamšík a Ľubomír Guldan. Duo hlavných koučov A-mužstva SR povolalo aj trio debutantov zo spomenutého súboja na severe Európy - obrancu Slovana Bratislava Lukáša Pauscheka, stredopoliara MŠK Žilina Viktora Pečovského a útočníka Michala Ďuriša z Viktorie Plzeň. Pečovský s Pauschekom sú v nominácii jediní zástupcovia z najvyššej domácej súťaže, ďalších dvadsať hráčov pôsobí v zahraničí.

Slovenskí futbaloví reprezentanti po oficiálnom zraze, tlačovej konferencii s trénermi a rozhovormi zástupcov médií s hráčmi by mali absolvovať úvodný tréning v NTC SFZ v Senci, spojený s fototermínom so začiatkom o 18.30 h.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na zápasy proti Litve (hrá sa v piatok 7. septembra o 20.15 h SELČ vo Vilniuse) a Lichtenštajnsku (v utorok 11. septembra o 20.15 h na bratislavských Pasienkoch) v G-skupine kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie:

Brankári: Ján Mucha (FC Everton/Angl.), Dušan Perniš (Pogoň Štetín/Poľ.), Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Lukáš Pauschek (ŠK Slovan Bratislava), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz 05/Nem.), Marek Čech (Trabzonspor/Tur.)
Stredopoliari: Vladimír Weiss ml. (Delfino Pescara/Tal.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Ľubomír Guldan (Ludogorec Razgrad/Bul.), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Michal Breznaník (Slovan Liberec/ČR), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Marek Sapara (Trabzonspor/Tur.), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň/ČR)
Útočníci: Marek Bakoš, Michal Ďuriš (obaja FC Viktoria Plzeň/ČR), Martin Jakubko (FC Amkar Perm/Rus.)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita

Súvisiace články