Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Proti Litve aj s duom corgoňligistov Pauschekom a Pečovským
Zdielať na

Proti Litve aj s duom corgoňligistov Pauschekom a Pečovským

Zdroj: sita, Griga s Hippom

V nominácii trénerského dua Stanislav Griga, Michal Hipp na septembrové zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie v Litve a doma proti Lichtenštajnsku v G-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie figuruje spolu 22 hráčov.

Menším prekvapením je zaradenie iba dvoch klasických útočníkov (Marek Bakoš a Martin Jakubko), v kádri je však viacero stredopoliarov s ofenzívnym poňatím hry. V nominácii nechýba ani jeden z trojice autorov gólov v augustovom prípravnom zápase v Dánsku, v ktorom Slovensko triumfovalo 3:1. Boli nimi Martin Jakubko, Marek Hamšík a Ľubomír Guldan.

Trio debutantov z Dánska

Duo hlavných koučov A-mužstva SR povolalo trio debutantov v reprezentácii z augustového prípravného duelu v Dánsku - obrancu Slovana Bratislava Lukáša Pauscheka, stredopoliara MŠK Žilina Viktora Pečovského a rovnako hráča stredovej formácie Michala Ďuriša z Viktorie Plzeň. Pečovský s Pauschekom sú v nominácii jediní zástupcovia z najvyššej domácej súťaže, ďalších 20 hráčov pôsobí v zahraničí.

Vilnius, potom na Pasienkoch outsider

Prvý zápas kvalifikácie MS 2014 odohrajú Slováci v piatok 7. septembra o 20.15 h SELČ vo Vilniuse, o štyri dni neskôr o 20.15 h privítajú na bratislavských Pasienkoch výber Lichtenštajnska.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na zápasy proti Litve (hrá sa v piatok 7. septembra o 20.15 h SELČ vo Vilniuse) a Lichtenštajnsku (v utorok 11. septembra o 20.15 h na bratislavských Pasienkoch) v G-skupine kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie:

Brankári: Ján Mucha (FC Everton/Angl.), Dušan Perniš (Pogoň Štetín/Poľ.), Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.)
Obrancovia: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg/Nem.), Lukáš Pauschek (ŠK Slovan Bratislava), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz 05/Nem.), Marek Čech (Trabzonspor/Tur.)
Stredopoliari: Vladimír Weiss ml. (Delfino Pescara/Tal.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Ľubomír Guldan (Ludogorec Razgrad/Bul.), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Michal Breznaník (Slovan Liberec/ČR), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Marek Sapara (Trabzonspor/Tur.), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň/ČR)
Útočníci: Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň/ČR), Martin Jakubko (FC Amkar Perm/Rus.)

Náhradníci:
Brankári: Marián Kello (bez klubu), Marián Kelemen (Slask Vroclav/Poľ.)
Obrancovia: Ľubomír Michalík (bez klubu), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Jozef Piaček (MŠK Žilina)
Stredopoliari: Kamil Kopúnek (ŠK Slovan Bratislava), Roman Procházka (PFC Levski Sofia/Bul.), Róbert Jež (Zaglebie Lubin/Poľ.), Tomáš Kóňa (FK Senica), Tomáš Hučko (FK Dukla Banská Bystrica)
Útočníci: Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.), Erik Jendrišek (SC Freiburg/Nem.), Ivan Lietava (FC Vorskla Poltava/Ukr.), Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.), Róbert Vittek (Trabzonspor/Tur.)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články