Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Triumf dvadsaťjednotky Slovenska na turnaji v Kyjeve
Zdielať na

Triumf dvadsaťjednotky Slovenska na turnaji v Kyjeve

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov si vybojovali celkové prvenstvo na medzinárodnom turnaji v ukrajinskom Kyjeve s názvom Memoriál Valerija Lobanovského.

V stredajšom popoludňajšom finálovom stretnutí zverenci trénera Ivana Galáda zvládli lepšie jedenástkový rozstrel ako ich rovesníci z Čiernej Hory (7:6) a tešili sa z triumfu. V riadnom hracom čase sa tento duel skončil nerozhodne 1:1 (1:0), keď sa o jediný presný zásah slovenského tímu postaral v 13. min ofenzívny stredopoliar MFK Košice Kamil Karaš. Mladí Slováci v utorkovom semifinále zvíťazili tiež až po jedenástkovej "lotérii" s domácim výberom do 20 rokov.

Pre slovenskú "dvadsaťjednotku" bol medzinárodný turnaj v ukrajinskej metropole generálkou na blížiace sa dve záverečné vystúpenia v 9. skupine kvalifikácie o postup na ME 2014 do Izraela. Na "galádovcov" čaká 7. 9. o 18.45 h výber Francúzska a o tri dni neskôr 10. septembra od 18.00 h tiež na ihrisku NTC SFZ v Senci si zmerajú sily s Kazachstanom.

Memoriál Valerija Lobanovského v Kyjeve - Finále:

Slovensko "21" - Čierna Hora "21" 1:1 (1:0), na strely zo značky pok. kopu 7:6, tím SR "21" si vybojoval celkové prvenstvo na turnaji
Gól SR "21": 13. Karaš

Základná zostava SR "21": Šulla - Štetina, T. Košút, Gyömbér, Kolčák - Marek Hlinka - Holúbek, J. Greguš, Mazan - Karaš, Guba

sfz . SVK U-21 na Ukrajine

Súvisiace články