Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pred futbalom bude horúco. Slovan čaká rizikový zápas
Zdielať na

Pred futbalom bude horúco. Slovan čaká rizikový zápas

Nie sú to síce povestní Fradi, ale aj tak môže byť v hlavnom meste horúco. Reč je o fanúšikoch z Maďarska, ktorí sa vo štvrtok doobeda presunuli do Bratislavy. Na Pasienkoch sa vo štvrtok večer totiž hrá zápas Slovana so známym Székesfehérvárom. Organizátor označil tento zápas za rizikový.

Red blue devils, alebo červeno - modrí diabli. Takto sa nazývajú fanúšikovia maďarského futbalového klubu Videoton Székesfehervár. Podľa našich informácií nie sú tak obávaní ako fanúšikovia Ferencvároš, ktorých poznáme ako Fradi. Napriek tomu plánujú pochod po Bratislave, ktorý by mali zakončiť na štadióne na Pasienkoch.

Fanúšikovia oboch tímov budú pochodovať

Svoj pochod údajne naplánovali aj fanúšikovia bratislavského Slovana. Ten si v druhom predkole európskej ligy zahrá práve s modročervenými diablami. Polícia je už od rána v strehu.

Tatiana Kurucová, hovorkyňa KR PZ v Bratislave upozorňuje, že "počas presunu fanúšikov v okolí štadiónu môžu vodiči počítať na nevyhnutnú dobu s čiastočnými dopravnými obmedzeniami, budeme reagovať operatívne, na základe vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie.... "

Najznámejším zápasom s účasťou maďarských fanúšikov je z novembra 2008. V Dunajskej Strede vtedy zatkli 16 občanov Maďarska. Polícia je v strehu aj vo štvrtok.

Policajti v pozore

Do bezpečnostných opatrení je nasadených niekoľko desiatok policajtov z radov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície. Spolupráca bude prebiehať aj s Mestkou políciou.

Na pasienkoch sa výraznejšie výtržnosti ešte nekonali. Aj útok poľských kibicov spred pár rokov sa konal na Tehelnom poli.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články