Polojasno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Záhoráci aj Slovan do Maďarska, Trnavu čaká írsky Sligo
Zdielať na

Záhoráci aj Slovan do Maďarska, Trnavu čaká írsky Sligo

Zdroj: sita - Radosť hráčov Senice

Futbalisti FK Senica sa v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2012/2013 stretnú s MTK Budapešť.

Rozhodol o tom pondelkový popoludňajší žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). Klub zo Záhoria figuroval medzi nasadenými mužstvami a bolo už vopred zrejmé, že jeho súperom bude tím z menej futbalovo exponovanej krajiny. Prvý súboj o postup do 2. predkola sa uskutoční 5. júla v Senici, odveta je na programe o týždeň neskôr 12. 7. na maďarskej pôde. Seničanom by v prípade postupu do ďalšej kvalifikačnej fázy patril status nenasadeného mužstva, v 2. predkole EL UEFA (19., resp. 26. júla) o ich eventuálnom súperovi rozhodne ďalšie - neskoršie pondelkové losovanie.

Slovensko má v tejto európskej klubovej súťaži ešte ďalších dvoch zástupcov - FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava (oba 2. predkolo).

Slovan v 2. predkole proti FC Videoton Fehérvár

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa v 2. predkole Európskej ligy UEFA 2012/2013 stretnú s maďarským mužstvom FC Videoton Fehérvár. Rozhodol o tom pondelkový žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). "Belasí" figurovali medzi nasadenými mužstvami a bolo už vopred zrejmé, že ich súperom bude tím z menej futbalovo exponovanej krajiny. Prvý súboj o postup do 3. predkola sa uskutoční 19. júla na Pasienkoch, odveta je na programe o týždeň neskôr v Maďarsku. Slovanisti by v prípade postupu do ďalšej kvalifikačnej fázy boli nenasadení. V minulom ročníku sa bratislavský tím dostal až do skupinovej fázy kontinentálneho pohára číslo dva, keď predtým neuspel v 3. predkole LM

Slovensko má v tejto európskej klubovej súťaži ešte ďalších dvoch zástupcov - FK Senica (1. predkolo) a FC Spartak Trnava (2. predkolo).

Súperom Trnavy v 2. predkole írsky tím Sligo Rovers

Futbalisti FC Spartak Trnava sa v 2. predkole Európskej ligy UEFA 2012/2013 stretnú s írskym tímom Sligo Rovers. Rozhodol o tom pondelkový žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). Trnavčania figurovali medzi nasadenými mužstvami a bolo už vopred zrejmé, že súperom "bílích andelov" bude tím z menej futbalovo exponovanej krajiny. Prvý súboj o postup do 3. predkola sa uskutoční 19. júla na Štadióne Antona Malatinského, odveta je na programe o týždeň na Ostrovoch. Spartakovci by v prípade postupu do ďalšej kvalifikačnej fázy boli nenasadení.

Slovensko má v tejto európskej klubovej súťaži ešte ďalších dvoch zástupcov - FK Senica (1. predkolo) a ŠK Slovan Bratislava (2. predkolo).