Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Drogbu čakalo v Číne veľkolepé privítanie
Zdielať na

Drogbu čakalo v Číne veľkolepé privítanie

Zdroj: TASR - Didier Drogba v drese londýnskej Chelsea

Didier Drogba pricestoval v sobotu do Šanghaja.

Futbalový útočník z Pobrežia Slonoviny Didier Drogba sa dočkal v Číne veľkolepého privítania. Kanonier FC Chelsea prestúpil pred pár týždňami do klubu Šanghaj Šen-chua, s ktorým sa dohodol na 2,5-ročnom kontrakte. Pri sobotňajšom príchode 34-ročného útočníka do najľudnatejšej krajiny sveta ho vítali stovky nadšených fanúšikov s jeho podobizňami či v dresoch s jeho menom. "Musím niečo povedať: Máme Drogbu! Šanghaj už nie je obyčajné mesto, je to svetové megamesto," tešil sa na letisku jeden z fanúšikov afrického futbalistu.

Didier Drogba rozdával v Šanghaji autogramy a podával si ruky so svojimi priaznivcami. Podľa zákulisných informácií by mal vynikajúci kanonier zarábať 200-tisíc libier týždenne, čo z neho urobí jedného z najlepšie platených futbalistov na svete. V tíme Šanghaj Šen-chua sa stretne s bývalým klubovým spoluhráčom z FC Chelsea Nicolasom Anelkom, ktorý prestúpil do Číny v januári tohto roka.

Šanghaj Šen-chua odohrá v sobotu duel proti Pekingu Kuo-an, Drogba síce ešte nezasiahne do tohto stretnutia, očakáva sa však, že sa objaví na ihrisku a pozdraví fanúšikov.