Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Žilina si trufa na Aston Villu
Zdielať na
Futbal

Žilina si trufa na Aston Villu

Rozlúčka s pohárovou Európou na pôde Aston Villy.

Žilinčania dnes odleteli na posledný tohtoročný zápas Pohára UEFA. Ich šanca na postup do jarného šestnásťfinále je už len v rovine teórie, ani v prípade víťazstva by ho totiž nemali vo vlastných rukách a museli by sa spoliehať na priaznivé výsledky v zostávajúcich súbojoch skupiny. Zverenci trénera Dušana Radolského sa pokúsia vydolovať zo seba v jesennej derniére posledné zvyšky síl po náročnej sezóne a nadviazať na kvalitné výkony zo skupinových konfrontácií s Hamburgom SV (1:2), Ajaxom Amsterdam (0:1) a Slaviou Praha (0:0).

TASR

V nich nepodali horšie výkony ako ich súperi, doplatili ale na slabú koncovku. "Hráči toho už majú dosť, napríklad taký Pekarík je už na celkom slušnej kóte 33 či 34 odohraných zápasov, takže určite sa únava prejavuje. Ale snažili sme sa to odbúrať, snažíme sa dať chlapcov dokopy, aby sa ešte poriadne na tento zápas skoncentrovali," povedal pred stredajším odletom do Anglicka Dušan Radolský. Ten si dobre uvedomuje, že v 43-tisícovom Villa Parku nečaká jeho hráčov nič jednoduché, hoci Villania v posledných dvoch zápasoch Premiership uhrali "len" bezgólové remízy s Manchestrom United, resp. Fulhamom.

TASR

Napriek tomu im v tabuľke aktuálne patrí výborné 5. miesto za "silnou štvorkou" FC Liverpool, Chelsea Londýn, ManU a Arsenal Londýn: "Podľa toho čo som videl, tak Aston Villa je momentálne v celkom slušnej forme. Aj keď posledné dva zápasy jej nevyšli podľa predstáv, hoci remíza s ManU nie je zlý výsledok. Hrajú agresívny futbal, majú plno reprezentantov, takže je to jeden z najťažších súperov v skupine. Ja výsledok tradične netipujem. Ale sme kompletní, už sme všetci nedočkaví a na zápas sa tešíme."

Slovenský reprezentant Peter Pekarík by nerád zarmútil žilinských fanúšikov nepriaznivým výsledkom. "Všetci sme sa v kabíne zhodli, že to bude pre nás bude najťažší zápas v skupine. Cestujeme s cieľom nesklamať, neurobiť hanbu a pokúsiť sa o čo najlepší výsledok. Tešíme sa na skvelú futbalovú atmosféru a výborného súpera," povedal obranca "šošonov", podľa ktorého sa treba pripraviť na mimoriadnu agresivitu domácich: "Nebude to ľahké, domáci budú nepríjemní. Súpera sme rozoberali dosť, tréner nám prízvukoval, že treba hrať po zemi a kombinačne. Musíme počítať s tým, že domáci budú hrať mimoriadne agresívne, budú stále vyvíjať tlak na loptu, treba sa presadiť po zemi a hrou po krídlach. V predchádzajúcich zápasoch Pohára UEFA sme nesklamali, len sme nevyužili šance. Na Aston Ville možno príde jedna alebo dve šance, nebude ich ako v ostatných zápasoch, takže sa treba poriadne skoncentrovať a dať do nej všetko, aby to prišlo."

Výber trénera Martina O'Neilla mal v treťom kole voľno, napriek tomu je na čele skupiny so 6 bodmi z dvoch duelov za výhry doma s Ajaxom (2:1) a na Slavii (1:0). Na postup mu stačí bod, O'Neill, ktorý nemôže rátať so zraneným kanonierom Johnom Carewom, avizuje v zostave v súboji proti Žiline zmeny. Nastúpiť by od začiatku mali Marlon Harewood, Brad Guzan, Mustafa Salifou aj Nicky Shorey. "Budú zmeny. Harewood a Guzan dostanú šancu od začiatku. Hráči sa tešia a sú pripravení získať víťazstvo," povedal O'Neill. V druhom zápase skupiny hostí v Edene Slavia bundesligový Hamburg. Ak HSV zvíťazí, postúpi a spolu s ním aj Ajax, ktorý má vo štvrtok voľno. Zápas vo Villa Parku má úvodný výkop o 20.45 SEČ, povedú ho Nóri. Ako hlavný Espan Berntsen, na čiarach mu budú pomáhať Erik Rästad a Odd-Jarle Larsen. Zápas v priamom prenose odvysiela STV na Dvojke.

pravdepodobná zostava MŠK Žilina: Perniš - Pekarík, Šourek, Vomáčka, Leitner - Štrba, Pečalka - Rilke, Adauto, Jež - Štyvar

tabuľka F-skupiny:
1. Aston Villa            2  2  0  0  3:1  6
2. Ajax Amsterdam   3  2  0  1  3:2  6
3. Hamburger SV      2  1  0  1  2:2  3
4. Slavia Praha         2  0  1  1  0:1  1
5. MŠK ŽILINA          3  0  1  2  1:3  1

         

Zdielať na