Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
HUSTE.tv: Dievčatá a chlapci o futbalový Školský pohár
Zdielať na

HUSTE.tv: Dievčatá a chlapci o futbalový Školský pohár

Zdroj: sfz

Vo štvrtok sa v Nitre začal finálový turnaj Školského pohára v malom futbale žiakov a žiačok základných škôl, na ktorom sa zúčastňuje po 16 družstiev v chlapčenskej i dievčenskej kategórii. Finálové zápasy sledujte na Huste.tv.

Organizátorom tohto podujatia je Slovenský futbalový zväz (SFZ) v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a osobný patronát si nad ním zobral prvý muž slovenského futbalu Ján Kováčik. Celkovo sa do podujatia zapojilo 1044 chlapčenských a 398 dievčenských družstiev z celého Slovenska, čo v praxi znamená, že takmer 20-tisíc mladých futbalistov a futbalistiek si zmeralo sily v obvodných, okresných a krajských kolách. Ambasádormi podujatia sa stali Miroslav Karhan, rekordér v počte štartov za slovenskú reprezentáciu a Veronika Klechová, reprezentantka Slovenska. Obaja privítali túto iniciatívu SFZ a zdôraznili, že v dnešnej dobe plnej mnohorakých možností, ako môže mládež tráviť voľný čas, ide o veľmi prínosnú akciu, ktorá pomôže mladej generácii aj zo zdravotného hľadiska.

"Myslím si, že sa podarila veľká vec, pretože sa do toho zapojilo celé Slovensko a tímy, ktoré to napokon vyhrajú, určite budú mať dobrých hráčov, pretože sa musia presadiť v celoštátnej konkurencii, keďže sa do toho zapojilo niekoľko tisíc školákov," uviedol stredopoliar Spartaka Trnava Miroslav Karhan. "Je dobré, že Školský pohár vyvrcholí celoslovenským finále, pretože je to, okrem skvelých cien, aj ďalšia dodatočná motivácia - byť najlepším na Slovensku."

Na trávniku corgoňligového klubu FC Nitra sa hrá o mimoriadne zaujímavé ceny, vrátane tých finančných. Tri najlepšie kolektívy v oboch kategóriách získajú pre svoje školy peňažné výhry v hodnote 3000, 2000 a 1000 eur a navyše víťazné tímy sa zúčastnia na medzištátnom prípravnom zápase Česko - Slovensko v novembri tohto roku. Na zápasy prvého dňa turnaja, ktorý vyvrcholí v piatok 8. júna duelmi o konečné umiestnenie, sa prišli pozrieť aj reprezentačný tréner SR Michal Hipp, reprezentanti Slovenska Miroslav Stoch a Róbert Jež a tiež reprezentant do 21 rokov Marián Kolmokov.