Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Holandsko pred duelom so SR podľahlo Bayernu
Zdielať na

Holandsko pred duelom so SR podľahlo Bayernu

V utorňajšom prípravnom futbalovom zápase zvíťazil nemecký klub Bayern Mníchov nad holandskou reprezentáciou 3:2.

Po jednom góle súpera SR v budúcotýždňovom medzištátnom prípravnom stretnutí dali kanonier Schalke Klaas-Jan Huntelaar a nováčik v národnom výbere Luciano Narsingh z Heerenveenu, ktorý svoj debut okorenil presným zásahom. V drese nemeckého i kontinentálneho vicemajstra skórovali Tony Kroos, Nils Petersen a Mario Gómez.

Fanúšikovia Bavorov vypískali holandského krídelníka Arjena Robbena, ktorý v sobotu nepremenil pokutový kop v predĺžení finále Ligy majstrov s FC Chelsea. Európsky primát získalo anglické mužstvo a Robben sa okamžite stal najneobľúbenejším hráčom Bayernu v očiach jeho priaznivcov. V drese "oranjes" sa predstavilo viacero nováčikov či hráčov, ktorí nedostávajú príliš často príležitosti v základnej zostave. Medzi nimi napr. obranca Feyenoordu Rotterdam Ron Vlaar, stredopoliar AZ Alkmaar Adam Maher, záložník Ajaxu Amsterdam Vurnon Anita či jeho klubový spoluhráč útočník Siem de Jong.

Nie práve vhodne načasované stretnutie sa hralo na základne dohody Bayernu a Holandskej futbalovej asociácie ako kompenzácia za zranenie Arjena Robbena na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike. Mníchovčania vtedy krídelníka nechceli uvoľniť, ale on napriek tomu na šampionáte hral a prispel k postupu do finále.

Holanďania odohrajú prípravný duel proti Slovákom v stredu 30. mája od 20.30 h v Rotterdame.

Výsledok utorňajšieho prípravného stretnutia vo futbale:
Bayern Mníchov - Holandsko 3:2 (2:2)
Góly: 17. Kroos, 28. Petersen, 87. Gómez - 19. Huntelaar, 21. Narsingh, bez kariet, 33 000 divákov

Zostava Holandska: Vorm - Boulahrouz (46. Anita), Vlaar, Mathijsen (46. Bruma), Willems - N. de Jong (46. Maher), Van der Vaart (46. Strootman) - Narsingh (76. Robben), Sneijder (46. Lens), Kuyt (46. S. de Jong) - Huntelaar (46. L. de Jong)