Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sagan nečakane úprimne: Kedy ho prestala cyklistika baviť a prečo ešte jazdí?
Zdielať na

Sagan nečakane úprimne: Kedy ho prestala cyklistika baviť a prečo ešte jazdí?

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Po sezóne končí. Ako sa Peter Sagan cíti po tom, ako oznámil, že jeho úspešnej cyklistickej kariére je koniec? Sedemnásobný majiteľ zeleného dresu na Tour de France a trojnásobný majster sveta je vraj konečne sám sebou a tak končí. Tohto rozhodnutia sa bál asi tri roky, konkrétne mal strach, že ak skončí, bude ľutovať.

"Keď som mal 18 rokov, bol som rád, že už nebudem musieť chodiť do školy. Teraz mám 33 a nechcem sa vrátiť k cyklistike. Užil som si to, stačilo,“ povedal Peter Sagan pre belgické médiá.

Pre Het Laatste Nieuws pokračoval: "Keby som nenastúpil na Tour, už by som nebol súčasťou cyklistiky." Čiže v roku 2023 zostal trénovať predovšetkým kvôli Tour de France. Hoci mluvu s TotalEnergies má aj na ďalšiu sezónu, pravdepodobne sa bude len pripravovať na preteky v horskej cyklistike na olympijských hrách.

Do roku 2019 bol na vrchole športu, skutočnou hviezdou, symbolom Tour de France. V posledných rokoch sa so nástupom novej generácie a prirodzeným úbytkom síl ocitol v úplne inej pozícii.

"Bod zlomu nastal pred tromi rokmi," potvrdzuje Slovák. "Teraz som vyrovnaný s tým, že končím. Už ma nebaví obetovať sa rok čo rok, deň čo deň," priblížil. Teší sa, že sa mu zatiaľ vyhýbajú pády a o prežívaní viac hovoriť nechce. Jednoducho jazdí, lebo je to jeho práca. Zatiaľ. Na cestnom bicykli do konca roka, na horskom do budúceho leta.

Súvisiace články