Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zlodeji ukradli bicykel, na ktorom získal trofej Peter Sagan
Zdielať na

Zlodeji ukradli bicykel, na ktorom získal trofej Peter Sagan

Archívna reportáž

USA / Zlodeji sa vlámali do centrály výrobcu bicyklov Specialized v kalifornskom Morgan Hill a odcudzili niekoľko jedinečných strojov. Medzi nimi je aj bicykel, na ktorom Peter Sagan zvíťazil v súťaži Paris - Roubaix v roku 2018. Polícia po lupičoch pátra.

Najznámejší slovenský cyklista Peter Sagan v apríli 2018 na 116. ročníku súťaže Paris - Roubaix porazil Švajčiara Silvana Dilliera a získal zlato jazdou na tomto špeciálnom cestnom bicykli S-Works Roubaix (autor fotografie Jeff Pachoud/AFP):

Ako informoval športový portál CyclingNews.com, práve tento bicykel, ktorého čierno-zlatá farebná úprava odzrkadľuje Saganovu obľubu americkej vizuálnej kultúry a športových automobilov, bol medzi tými, ktoré ​zlodeji nedávno ukradli z centrály výrobcu Specialized v kalifornskom meste Morgan Hill. 

Spoločnosť má priamo v budove centrály menšie múzeum jedinečných bicyklov. Zlodeji si odniesli 16 kúskov v hodnote okolo 160 000 eur. Ukradli ešte jeden bicykel, na ktorom súťažne jazdil Peter Sagan na Tour de France v roku 2019, bicykel, na ktorom jazdil Fabian Cancellara na Tour de France v roku 2010, bicykel, na ktorom Tony Martin získal striebornú medailu na londýnskej olympiáde v roku 2012, bicykel Jaroslava Kulhavého, ktorý tam získal zlato, ale napríklad aj dva súkromné bicykle majiteľa firmy Mika Sinyarda.

Polícia v Morgan Hill potvrdila, že pri lúpeži, ktorá sa uskutočnila 12. decembra za bieleho dňa, boli použité dve vozidlá. Jedno už našli opustené, po druhom, bielej dodávke, v ktorej boli bicykle odvezené, ešte stále pátrajú.

Firma Specialized ponúka 25 000 dolárov odmenu za akékoľvek informácie vedúce k zadržaniu a odsúdeniu zlodejov a k návratu ukradnutých bicyklov.

Bicykle, na ktorých žal úspechy Peter Sagan môžu byť užitočné napríklad aj pri predaji na charitatívnych aukciách:

Súvisiace články