Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Sagan je najpopulárnejší jazdec na svete, tvrdí riaditeľ pretekov Tour Down Under
Zdielať na

Sagan je najpopulárnejší jazdec na svete, tvrdí riaditeľ pretekov Tour Down Under

BRATISLAVA / Organizátori januárových cyklistických pretekov Tour Down Under v Austrálii predstavili budúcoročný itinerár, ktorý obsahuje šesť etáp. Dva dni pred samotným začiatkom podujatia sa uskutoční aj tradičné mestské kritérium People's Choice Classic. Riaditeľ pretekov Mike Turtur by veľmi rád videl na štarte aj trojnásobného majstra sveta Petra Sagana.

"Pracujeme s viacerými možnosťami a vedieme rokovania s množstvom jazdcov, ale všetci majú ešte v hlave Tour de France, takže potrebujeme, aby sa situácia upokojila. Sme si však istí, že budeme mať atraktívny menoslov pretekárov. Dúfame, že jeho súčasťou bude aj Peter Sagan," povedal pre portál Cycling News riaditeľ podujatia Mike Turtur, ktorý si myslí, že skorý začiatok sezóny pomáha najmä klasikárom v tom, aby sa rýchlo dostali do ideálnej formy.

"Peter je najpopulárnejší cyklista sveta. Mali sme tú česť mať dúhový dres pre majstra sveta na pretekoch, ale doteraz v ňom nikto nevyhral. Saganovi sa to vlani podarilo hneď dvakrát, keď bol úspešný na kritériu a následne aj vo štvrtej etape. Jeho víťazstvo v dúhovom tričku a prejazd cieľom s rukami nad hlavou, to je pre organizátora splnený sen," "dodal Turtur.

Cieľom organizátorov je prilákať aj celkového víťaza Tour de France Gerainta Thomasa. Waleský rodák v minulosti vyhral etapu na austrálskych cestách, ktorá obsahovala stúpanie na Corkscrew. Rovnaký kopec bude na programe aj v rámci nasledujúceho ročníka a pre vrchárov je stavaný taktiež v posledný deň pretekov. Tour Down Under 2019 vyvrcholí náročným stúpaním na Willunga Hill, kde spoznáme víťaza celkovej klasifikácie. S určitosťou sa ním nestane domáci Richie Porte. Vlaňajší šampión zvolil inú formu prípravy.

Pozrite si vide, kde Sagan oslavuje víťazstvo na Tour de France: 

Súvisiace články