Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Sagan je náš národný poklad! Zaslúži si nosiť na rukách
Zdielať na

Sagan je náš národný poklad! Zaslúži si nosiť na rukách

BRATISLAVA / Keď sa Kamil Haťapka díval na záver majstrovských pretekov cestných cyklistov v Dauhe a videl ďalšie skvelé víťazstvo Petra Sagana, v prvom momente, ani nevedel, čo má na to povedať.

Nestor slovenskej či československej cyklistiky má už 84 rokov a ešte pred pár rokmi netušil, že sa dožije zlatého double slovenského cyklistu na MS. Haťapka vychoval medailistov z majstrovstiev sveta v bývalej časovke družstiev na 100 km, rovnako v stíhacích pretekoch na dráhe, a tiež sa podieľal na triumfe Vlastimila Moravca na Pretekoch mieru v roku 1972. Majstra sveta na ceste však vo svojom tíme nikdy nemal.

"Nenachádzam slov, ktorými by som vyjadril pocity, ktoré som mal po Peťovom víťazstve na tomto šampionáte. Je neuveriteľné, že to Sagan dokázal. Nedávno sme mali stretnutie old boys slovenskej cyklistiky, na ktorom sme sa zhodli, že ak bude na svetovom šampionáte do 6. miesta, bude to výborné. Na MS bojoval so všetkými hviezdami svetovej cyklistiky, bolo tam šesť špičkových šprintérov, ktorí boli doteraz na rovine lepší ako on. A on to zvládol," povedal v reakcii Kamil Haťapka. Podľa niekdajšieho dlhoročného trénera československej reprezentácie v cyklistike a zakladateľa pretekov Okolo Slovenska je Sagan výnimočný športovec s výnimočnými úspechmi.

"Buďme radi, že Slovensko má Sagana. Je to náš národný poklad, naše národné zlato. Sagan je v takej forme, že podľa mňa môže byť majstrom sveta ešte aj v budúcich rokoch," dodal Haťapka.

Súvisiace články