Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ak chceš vyhrať Tour, musíš prísť v Paríži do cieľa
Zdielať na

Ak chceš vyhrať Tour, musíš prísť v Paríži do cieľa

PARÍŽ / Líder celkového poradia Christopher Froome sa objavil v cieli na konci prvej desiatky s mankom 36 sekúnd na požičanom bicykli od svojho tímového kolegu Gerainta Thomasa.

Nový bicykel musel využiť po páde v zjazde z Montée de Bisanne. Bez problémov si však udržal dostatočný náskok pred svojimi konkurentmi. Na druhú priečku celkového poradia sa z piateho miesta posunul víťaz etapy Bardet, za Froomomzaostáva o 4:11 min. Tretí je Kolumbijčan Nairo Quintana (Movistar) s odstupom 4:27 min.

"Mám pocit, že som trafil jednu z bielych čiar na ceste a startil som kontrolu nad predným kolesom. Som v poriadku, mal som šťastie, že som sa vážne nezranil. Len som si odrel trochu pokožky... Dnešok je presne príkladom toho, že som vďačný za tie štyri minúty doterajšieho náskoku. Tiež ďakujem tímovým kolegom na čele s Wouterom Poelsom, že ma potiahli v záverečnom stúpaní do cieľa. Samozrejme, aj Geraintovi Thomasovi za jeho bicykel. Vyviezol som sa na ňom až do cieľa a bolo to oukej. Bola to parádna tímová práca a som rád, že mám opäť o deň bližšie do Paríža," skonštatoval líder TdF na webe Cyclingnews.

sita