Skoro jasno
17°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
Ivan Šulek opäť na čele Slovenskej plaveckej federácie: Nová éra pre plavecké športy
Zdielať na

Ivan Šulek opäť na čele Slovenskej plaveckej federácie: Nová éra pre plavecké športy

BRATISLAVA / Ivan Šulek zostal na čele Slovenskej plaveckej federácie (SPF). Delegáti o tom rozhodli na volebnej konferencii v Bratislave. Na štvorročné obdobie schválili aj viceprezidentov - pre plávanie Júliusa Gálisa, pre synchronizované plávanie Veroniku Strapekovú, pre diaľkové plávanie Miroslavu Dubčákovú a pre vodné pólo Štefana Šmihuľu.

"Som veľmi dojatý a rád, že táto konferencia dopadla úspešne. Zvolení boli všetci delegáti z môjho tímu. Bolo príjemne počúvať, že ideme do niečoho nového a nebudeme sa pozerať na politické spory v našej federácii. Už budeme pracovať len v prospech našich športovcov. Teším sa, že vieme vytvoriť športovcom taký servis, aký si zaslúžia. Konečne začnú byť rekonštruované aj bazény na Slovensku. Zároveň sa budú stavať nové. Plánujeme novú stratégiu plaveckých športov na Slovensku. Bude vôbec prvá odkedy vznikla plavecká federácia. Verím, že nás posunie dopredu a budeme patriť nielen medzi najlepšie národné športové zväzy na Slovensku, ale medzi najlepšie plavecké v Európe. Cieľ je jasný a musíme pracovať jednotne," uviedol Šulek v tlačovej správe správe SPF. Funkcie prezidenta sa ujal v roku 2019, keď na poste nahradil Irenu Adámkovú. Pred tromi rokmi zdolal vo voľbách protikandidáta Rastislava Bielika.

Členkou Rady SPF pre športovcov sa stala Martina Moravcová, pre plávanie Dagmar Krausová, pre legislatívu a právo Lucia Mokrá a pre ekonomiku Ľubica Pšeňková.

Súvisiace články

Najčítanejšie