Jasno
20°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Beňuš a Martikán postúpili do finále C1, Mirgorodský skončil
Zdielať na

Beňuš a Martikán postúpili do finále C1, Mirgorodský skončil

Zdroj: TASR

LA SEU D´URGELL / Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš zostal v hre o celkové prvenstvo vo Svetovom pohári. Líder seriálu postúpil na záverečnom podujatí sezóny v španielskom stredisku La Seu d´Urgell do finále C1 z tretej priečky, spolu s ním sa do elitnej desiatky dostal aj šiesty Michal Martikán. Z hry o triumf v SP vypadol priebežne tretí muž poradia Marko Mirgorodský, ktorý v semifinále obsadil nepostupovú 14. priečku.

Bronzový olympijský medailista z Paríža Beňuš predviedol čistú semifinálovú jazdu a o 2,64 sekundy zaostal za najrýchlejším Miquelom Travem zo Španielska. O 49 stotín sekundy sa pred neho dostal aj Žiga Lin Hočevar zo Slovinska. Vo finále čakal Beňuša s Hočevarom priamy súboj o celkové prvenstvo, keďže slovenský reprezentant figuroval pred záverečnými pretekmi na čele SP o tri body práve pred Slovincom.

Martikán si v závere trate pripísal dve trestné sekundy, no stačilo mu to na postup zo šiestej pozície (+3,91). Mirgorodský zaostával v celkovom poradí SP za Beňušom iba o šesť bodov, ale semifinále mu nevyšlo a na postup mu chýbalo 1,34 sekundy. Okrem neho sa ďalej neprebojovali ani ďalší adepti na prvenstvo v seriáli Luka Božič a Benjamin Savšek zo Slovinska.

Nepostúpili ani Luknárová a Stanovská

Slovenské vodné slalomárky Emanuela Luknárová a Soňa Stanovská sa neprebojovali do finále C1 na záverečnom podujatí Svetového pohára v španielskom stredisku La Seu d´Urgell. V semifinále výrazne zaostali za desiatkou postupujúcich.

Luknárová obsadila 22. miesto, keď si pripísala až desať trestných sekúnd a jej strata na najrýchlejšiu Nuriu Vilarrublovú zo Španielska narástla celkovo na viac ako 16 sekúnd. Semifinálová jazda nevyšla ani Stanovskej, ktorá si pripísala štyri dotyky a skončila na 26. priečke (+18,50). Tretia slovenská zástupkyňa v tejto disciplíne Ivana Chlebová stroskotala už v kvalifikácii.

Finále ženskej C1 bolo na programe od 11.34 h, z piatej priečky do neho postúpila priebežná líderka seriálu a topfavoritka Jessica Foxová z Austrálie.

Súvisiace články

Najčítanejšie