Polojasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Boxerka Imane Khelif podáva žalobu na všetkých, ktorí ju nazvali mužom. Skloňuje aj meno Elona Muska
Zdielať na

Boxerka Imane Khelif podáva žalobu na všetkých, ktorí ju nazvali mužom. Skloňuje aj meno Elona Muska

Zdroj: TASR

PARÍŽ / Boxerka Imane Khelif vyhrala na OH 2024 vo Francúzsku zlato. Nevyhlo sa to bez komplikácií a rôznych špekulácií. Viacero ľudí sa na jej adresu vyjadrilo s podozrením, že je transrodovou osobou, čo nebola pravda. Boxerka na tieto tvrdenia podáva žalobu za kybernetické obťažovanie.

Ako informuje Mail Online, medzi tými, ktorí mali nevhodné komentáre na jej adresu, sa objavili aj mená ako Elon Musk a J. K. Rowlingová. Žaloba alžírskej boxerky bola podaná aj na sociálnu sieť X. Prokuratúra má priestor aj na to, aby vyšetrovanie viedla proti všetkým ľuďom, ktorí šírili nenávisť - vrátane ľudí, ktorí vystupovali pod falošným menom. "V žalobe bude zmienené aj meno Donalda Trumpa," dodal jej advokát. 

Ako sa k tomu postavil olympijský výbor?

Vo veci zaujali jasné stanovisko. Správanie voči 25-ročnej boxerke považuje za neetické, diskriminujúce a nespravodlivé. "Každý má právo venovať sa športu bez diskriminácie," dodal výbor. Imane Khelif sa narodila ako žena, ale trpí ochorením DSD (Differences in sex development). Choroba zastrešuje približne 40 rôznych ochorení, ktoré ovplyvňujú sexuálne vývin človeka. To znamená, že osoba je síce žena, ale môže mať mužské chromozómy a anatomické črty, ako aj zvýšená hladina testosterónu. 

Rowlingová: Akým spôsobom je v poriadku, že muž zmlátil ženu pred očami celého sveta?

Spisovateľka J. K. Rowling mala k 25-ročnej boxerke tiež nevhodné pripomienky. 

A svoj "názor" prejavil aj americký exprezident Donald Trump. Sľúbil, že udrží mužov mimo ženského športu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie