Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Do Paríža vycestovalo ďalšie trio slovenských športovcov. Tešia sa aj na otvárací ceremoniál
Zdielať na

Do Paríža vycestovalo ďalšie trio slovenských športovcov. Tešia sa aj na otvárací ceremoniál

BRATISLAVA / Do dejiska olympijských hier v stredu 24. júla odišiel ďalší trojlístok slovenských športovcov. Okrem strelca Patrika Jányho nabrali smer Francúzsko aj plavci Tamara Potocká a Matej Duša.

​Strelec Jáhy verí, že sa od Tokio zlepšil

Najostrieľanejším z tria športovcov je strelec Patrik Jány. Ten si po Covidovej olympiáde v Tokiu konečne bude môcť užiť aj fanúšikov. Na Európskom šampionáte mal presnú mušku o čom svedčia aj medaily, pevne verí, že si pohodu prenesie aj do Francúzska"Na tých Európach to vyšlo, takže očividne robíme niečo dobre, tak snáď v tom budeme pokračovať aj na tej olympiáde," uviedol strelec Patrik Jány. Tam by si chcel vystrieľať dobré umiestnenie."Pre mňa bude cieľ sa dostať do finále, lebo v kvalifikácii to bude asi najťažšie a v tom finále si myslím, že som sa od Tokia niekam posunul," dodal Jány.

Plavec Duša nezávidi plavcom na otvorenej vode

Kým strelci s prechodným bydliskom ďaleko od Paríža otvárací ceremoniál neuvidia, plavci si ho naopak nenechajú ujsť. "Áno na to sa teším, takže dúfam, že to bude dobré," povedala plavkyňa Tamara Potocká. Dobré boli aj výkony Tamary Potockej na európskom šampionáte, po ktorom dostala v nabitej konkurencii slovenských plavkýň zelenú do Paríža práve ona. "Na Európe som sa snažila podať čo najlepší výkon, aby som mohla ísť na OH a podarilo sa mi to a idem na OH ja," priblížila Potocká.

Svoje prvé hry si okrem Tamary užije aj jej kolega z bazéna Matej Duša. "Je to prvá olympiády, je to určite zaujímavý pocit. Bude to nová skúsenosť a veľmi sa na to teším, takže uvidíme, čo bude nové,“ uviedol plavec Matej Duša. Matej sa predstaví v disciplíne päťdesiat metrov voľný spôsob. Mimo plaveckého centra sa tak nedostane. Kolegom športovcom, ktorý budú musieť plávať aj v rieke Seine vôbec nezávidí. "Počul som, ako to je s riekou Seina, neviem či sú plavci na otvorenej vode nadšení z toho, že to musia absolvovať, ale mali pár mesiacov na to, aby sa na to pripravili. Ja neviem, či by som tam išiel skákať, my sme veľmi radi, že máme našu čistú chlórovú vodu," dodal Duša.

Súvisiace články

Najčítanejšie