Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Rýchly hokej, pekné góly i šarvátky. Slováci však prehrali v generálke na svetový šampionát s USA 2:6
Zdielať na

Rýchly hokej, pekné góly i šarvátky. Slováci však prehrali v generálke na svetový šampionát s USA 2:6

BRATISLAVA – Z nominácie ešte vypadnú dve mená. Ktoré, to bude známe po poslednom prípravnom stretnutí. A to proti USA, teda súperovi, ktorý proti slovenskej reprezentácii nastúpi aj v B skupine majstrovstiev sveta v Ostrave. Američania pricestovali s kádrom nabitým hviezdami. Slováci sú tiež už so všetkými zámorskými posilami, okrem Kelemena, ktorí sa pripojí k tímu až v dejisku šampionátu.

​Pripojili sa už aj hráči z českej extraligy. Dnes v utorok 7. mája ešte nebude hrať Martin Pospíšil, ktorý si musí doliečiť svalové zranenie. Zápas SR-USA začína o 18. hodine a môžete ho sledovať na JOJŠPORT.

Záver zápasu v americkej réžii

Tretia tretina začala viacerými šancami našej reprezentácie, ktorú hnali výborne naladení fanúšikovia. Hokej v Bratislave bavil. Viackrát opäť tím podržal svojimi zákrokmi Hlavaj. V 45. minúte sa sám rútil na bránku súpera Daňo, ale minul bránu. Presilovú hru od 47. minúty Slováci taktiež nevyužili. Desať minút pred koncom naopak Brady Tkachuk zvýšil na 4:2 pre USA. Tie pôsobili v závere zápasu istejšie na puku a akoby by mali viac energie. V 54. minúte William Smith dosledoval puk, ktorý vystrelil na slovenského brankára a zvýžšil na 5:2. A v závere Michaelovi Eyssimontovi nebol uznaný druhý gól v zápase pre posunutú slovenskú bránku. Tá ostala necelé tri minúty pred koncom prázdna. Súper napokon do nej poslal puk ešte raz. Z hokejky Kevina Hayesa.
Američania potvrdili, že budú jedným z ašpirantov na titul na nadchádzajúcom svetovom šampionáte. Slovensko - USA napokon 2:6.

Slovensko - USA 2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
Góly: 19. Slafkovský (Fehérváry, Hrivík), 25. Cehlárik (Nemec, Fehérváry) - 7. Farabee (Leonard, Smith), 10. Boldy (Gaudreau, Werenski), 27. Eyssimont (Kessel, Hughes), 50. Tkachuk (Hughes, Zegras), 57. Eyssimont (Kessel, Hughes), 60. Hayes. Rozhodovali: Stano, Žák - D. Konc ml., Gegáň, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, zmeny: 41. Augustine namiesto Lyona (USA), 9258 divákov (vypredané)

Diváci si vypýtali gól, Cehlárik ich vypočul

Slováci mali aj na začiatku druhej tretiny ofenzívne chúťky. No boli to Američania, ktorí nás zamkli v pásme. Hlavaj čaroval. Platilo našťastie staré známe nedáš - dostaneš. Prvý slovenský útok potvrdil svoje gólové chúťky, Šimon Nemec našiel Petra Cehlárika a ten vyrovnal na 2:2. Američanom v zmene skóre síce najprv zabránila žrďka, no Michael Eyssimont opäť v 27. minúte otočil skóre v prospech USA. Aby to nebolo o dva góly po šanci Pinta vytiahol parádny zákrok Hlavaj. V polovici zápasu po faule na Tatara dostali naši reprezentanti možnosť hrať presilovú hru, ktorú ale nevyužili. Rovnako ani tlak po nej, napriek viacerým streleckým pokusom. Na ľade sa potom aj zaiskrilo. Za údery putovali na trestnú lavicu Golian a Tkachuk, hralo sa však piati proti piatim. V závere druhej tretiny nás súper zamkol v pásme, navyše si vypýtal presilovú hru, ktorú do konca druhej tretiny nedokázali využiť. Po dvoch tretinách Slovensko - USA 2:3.

Slafkovského gólová paráda

Fanúšikovia na vypredanom bratislavskom štadióne mohutným povzbudzovaním hnali slovenských hokejistov dopredu. Strelecké pokusy Slovákov, či už Cehkárika alebo Hrivíka, ale aj USA v podaní Leonarda či Tkachuka ostali bez gólovej bodky. V 7. minúte však Hlavaja prekonal Joe Farabee, po tom, čo naši stratili puk v strednom pásme. V polovici úvodnej tretiny to už bolo 0:2, keď Američania využili presilovú hru pri vylúčení Slafkovského. Presadil sa Matt Boldy. Necelých 6 minút pred koncom Hlavaj v poslednej chvíli ľavým betónom zabránil ďalšiemu gólu v našej bránke. Do tej americkej sa napokon trafil Juraj Slafkovský, a to po nádhernej individuálnej akcii. Slovensko po prvej tretine prehráva s USA 1:2.

Súvisiace články

Najčítanejšie