Jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Sagan operáciu srdca nepodstúpi. Celé je to vraj vymyslené
Zdielať na

Sagan operáciu srdca nepodstúpi. Celé je to vraj vymyslené

ANCONA / Slovenský cyklista Peter Sagan mal v piatok podstúpiť menšiu operáciu srdca. Ako informoval denník La Gazzetta dello Sport, trojnásobný majster sveta mal počas minulého víkendu problémy s nezvyčajne vysokým tepom. Priamo od Petra Sagana zistil portál biker.sk, že tieto informácie neboli pravdivé.

Podľa pôvodných informácií od portálu La Gazzetta dello Sport, mal Peter Sagan podstúpiť operáciu srdca. Tieto informácie sa ale nepotvrdili. 

Podľa portálu cyclingnews.com mal Sagan počas pretekov v horskej cyklistike v španielskej Chelve neďaleko Valencie "abnormálnu tachykardickú epizódu". V cieli mu opakovane namerali tepovú frekvenciu, ktorá prekonala hranicu 200 úderov za minútu. Tridsaťštyriročný pretekár absolvoval počas týždňa sériu vyšetrení, ktoré potvrdili počas intenzívnych cvičení abnormálnu tachykardiu, teda pretrvávajúce zrýchlenie srdcového rytmu. 

Po arytmii dali trojnásobnému majstrovi sveta senzor, ktorý neustále monitoruje jeho tep a v prípade, že by sa tachykardická epizóda zopakovala, tento senzor zaznamená EKG, na základe ktorého by sa dala určiť presnejšia diagnóza.

Nevidel som ho takto za celú jeho kariéru, tvrdí Saganov agent

Trojnásobný majster sveta prekonal počas posledných rokov viackrát vírusové ochorenie Covid-19, ktoré následne Petrovi Saganovi spôsobilo nezvyčajné zdravotné problémy. „Nevieme, čo sa deje. Rovnako ako pred mesiacom sa cítil zle s nezvyčajnou bolesťou nôh a hrudníka. Stále je unavený a nevidel som ho takto za celú jeho kariéru. Z pretekov odstúpil len po páde,“ povedal podľa portálu biker.sk Saganov agent Gabriele Uboldi.

Sagan sa momentálne venuje horskej cyklistike za tím Specialized Factory Racing Team. V tejto sezóne štartoval v dvoch pretekoch - najprv na podujatí HERO Abú Zabí a minulý víkend v Chelve. Najbližší víkend sa mal predstaviť v španielskom Banyoles. Arytmia, ktorú Sagan nedávno prežil na pretekoch v Španielsku, je jedným z najčastejších následkov prekonania vírusu Covid-19 a postcovidového syndrómu.

Súvisiace články

Najčítanejšie