Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Juraj Slafkovský sa stal draftovou jednotkou, dvojkou je obranca Šimon Nemec
Zdielať na

Juraj Slafkovský sa stal draftovou jednotkou, dvojkou je obranca Šimon Nemec

BRATISLAVA / Juraj Slafkovský sa stal draftovou jednotkou, vybral si ho Montreal Canadiens. Aj na druhom poste zaznelo meno slovenského hokejistu, tím New Jersey Devils siahli po Šimonovi Nemcovi.

Slovenskí hokejisti totálne ovládli draft najlepšej ligy sveta. Vo štvrtok, 7. júna, si krídelníka Slafkovského v montrealskej hale Bell Centre vybral domáci klub Montreal Canadiens. Osemnásťročný Košičan prekonal slovenský rekord Mariána Gáboríka z roku 2000, kedy si ho vybral z 3. pozície klub Minnesota Wild. 

"Keď som počul, že prvý výber je zo Slovenska, zostal som ochromený," zneli prvé slová Juraja Slafkovského v drese Canadiens. Prostredníctvom videa mladému slovenskému krídelníkovi blahoželal aj skúsený obranca Zdeno Chára.

Juraj Slafkovský na klubovej úrovni hral doteraz vo fínskom TPS, v sezóne 2021/2022 vynikal v ofenzíve vo farbách seniorskej reprezentácie. Vo februári sa stal ako sedemgólový hráč najužitočnejším hráčom Zimných olympijských hier 2022 v čínskom Pekingu na ceste Slovákov za bronzom, na Majstrovstvách sveta vo Fínsku bol najproduktívnejším hráčom tímu SR.

"Som flegmatik, ale ešte teraz sa klepem. Som veľmi rád a myslím si, že môže oslavovať celé Slovensko," povedal Šimon Nemec, ktorý rovnako ako Slafkovský reprezentoval Slovensko na februárových Zimných olympijských hrách 2022 aj na Majstrovstvách sveta 2022.

Ani hviezda olympiády však nebude v Montreale sama. Canadiens stavili na Slovákov a z 26 miesta si vybrali aj Mešára. Filip tak s Jurajom nebudú chodiť spolu iba na dovolenky, ale aj do práce.

Súvisiace články

Najčítanejšie