Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Najväčšie futbalové derby sa blíži, opatrenia sú dohodnuté
Zdielať na

Najväčšie futbalové derby sa blíži, opatrenia sú dohodnuté

BRATISLAVA / Najväčšie slovenské futbalové derby so sebou už od nepamäti prináša aj riziko. Bezpečnostné zložky sa pred finálovým zápasom Slovnaft Cupu snažia predísť akýmkoľvek konfliktom, zo všetkých strán prichádzajú výzvy k slušnému vystupovaniu fanúšikov.

Lídri svojich tímov, Martin Škrteľ a Vladimír Weiss mladší, prostredníctvom videa Slovenského futbalového zväzu vyzvali priaznivcov, aby sa vyhli násiliu či vulgarizmom. Napriek tomu je ale šanca na pokojný priebeh celkom malá, v zápase takejto dôležitosti (na domácej scéne azda najväčšej) sa očakáva návšteva neslávne známych Ultras zo zahraničia.

Organizátorom by mohol pomôcť menší počet ľudí na štadióne. "Kapacita štadióna bude znížená z 22 500 na 16 000. Rozdelený bude na 4 časti," uviedla mediálna manažérka SFZ Monika Jurigová.

Pripravené budú aj špeciálne spoje. "Mimoriadny vlak R 30050 bude mať odchod z Trnavy o 14:25 a príchod do Bratislavy-Nového Mesta o 14:55. Bude zostavený až z 15 vozňov. Odchod R 30061 z Bratislavy-Nového Mesta bude o 21:15 s príchodom do Trnavy o 21:45," povedal hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč. Z úvodnej rýchlikovej stanice hlavného mesta fanúšikov odvezú až na štadión.

Polícia bude mať ešte jednu starosť. Doprava pred a po zápase utrpí, obmedzený bude najmä prejazd ulicami Bajkalská, Viktora Tegelhoffa, Príkopová a Kalinčiakova. "Dopravní policajti budú situáciu monitorovať a podľa jej vývoja budú pripravení reagovať operatívne," uzavrel ich hovorca Michal Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie