Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Petra Vlhová tesne za stupňami víťazov. V slalome obsadila štvrtú priečku
Zdielať na

Petra Vlhová tesne za stupňami víťazov. V slalome obsadila štvrtú priečku

Zdroj: SITA

ARE / Na severe Európy Vlhová v piatok, 11. marca, suverénne ovládla obrovský slalom a na ďalší deň v prvom kole slalomu, zaostala iba o 8 stotín sekundy za Nemkou Lenou Dürrovou. Predviedla teda druhú najrýchlejšiu jazdu v 1. kole, predposledného slalomu sezóny Svetového pohára zjazdárok vo švédskom Are. V druhom kole Petra nakoniec skončila na štvrtom mieste.

Plynulá a dynamická jazda v prvom kole

Už istá držiteľka slalomového glóbusu a zároveň olympijská šampiónka z Pekingu Vlhová, vyštartovala na trať prvého kola s trojkou. Na štarte musela trochu dlhšie počkať, kým upravia niektoré porušené bránky na trati. Liptáčka predviedla plynulú a dynamickú jazdu, napriek tomu na medzičasoch pomerne výrazne zaostávala za Dürrovou. Pôvodnú stratu 72 stotín sekundy z tretieho medzičasu napokon v cieli znížila na osem stotiniek a za seba odsunula Shiffrinovú, ktorá štartovala pred Vlhovou. Napokon Dürrovú s Vlhovou už nepredstihla ani jedna zo súperiek.

Petra stiahla náskok Shiffrinovej

Druhé kolo s tridsiatkou najlepších sa začalo o 13.45 h. Vyhrala ho úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne, Rakúšanka Katharina Liensbergerová, ktorá sa k víťazstvu prepracovala z piateho miesta po prvom kole. V súčte oboch kôl Liensbergerová zdolala o 16 stotín sekundy Nórku Minu Fürst Holtmannovú a o 23 stotín Švajčiarku Michelle Gisinovú. Petra Vlhová skončila prvýkrát v sezóne v slalome mimo pódia štvrtá, keď od tretej priečky ju delili len dve stotinky sekundy. Vlhová bola po prvom kole na výhodnom druhom mieste len o osem stotín sekundy za vedúcou Nemkou Lenou Dürrovou. Tej rovnako nevyšla druhá jazda podľa predstáv a skončila piata o 9 stotín za Vlhovou. Líderka Svetového pohára, Mikaela Shiffrinová, obsadila až deviatu priečku s mankom 80 stotín na víťazku. Slovenka stiahla o ďalších 21 bodov náskok Američanky na čele Svetového pohára, aktuálne má Shiffrinová k dobru 56 bodov. Do konca sezóny SP 2021/2022 zostáva ženám odjazdiť posledné štyri preteky v rámci finále vo francúzskom Méribeli a Courcheveli.

"Dnes to bolo veľmi tesné, dve stotinky nie sú nič. Súperky dnes podali skvelé výkony, aj štvrté miesto je ale v poriadku, sú tam ďalšie body. Bojovala som, ale trochu mi už došli sily. Nechala som ich v celej sezóne. Snažím sa nevnímať aktuálne poradie vo Svetovom pohári, je to stále otvorené. Snažím sa podávať len čo najlepšie výkony. Na celkové poradie sa budem pozerať až po posledných pretekoch," uviedla Petra Vlhová po pretekoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie