Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Alexandra Rexová získala bronz v slalome, domov tak odchádza s dvoma medailami
Zdielať na

Alexandra Rexová získala bronz v slalome, domov tak odchádza s dvoma medailami

Zdroj: paralympic.sk

PEKING / Alexandra Rexová si v sobotu, 12. marca, vyjazdila na zimných paralympijských hrách v čínskom Pekingu, druhú medailu. K zlatu zo super G tak pridala bronz zo slalomu. S navádzačkou Evou Trajčíkovou boli tretie aj po prvom kole, v druhom si už nenechali ujsť šancu na druhý cenný kov.

Lepšie ako 16-ročná Rexová,  boli iba rakúske sestry Aignerové. Triumfovala Veronika s náskokom 1,71 sekundy pred Barbarou. Mladá Slovenka zaostala za víťazkou o 4,78 sekundy. Štvrtá po prvom kole bola Henrieta Farkašová, napokon ju klasifikovali na piatej priečke. "Včera som si písala s mamou a sľúbila som jej, že pre ňu získam medailu. Bola to silná motivácia, v závere som ale už šla na doraz. Boleli ma nohy, vlastne všetko," vyjadrila sa Rexová.

Medzi stojacimi ženami, obsadila Vanesa Gašková výborné deviate miesto, Petre Smaržovej sa nepodarilo dokončiť prvé kolo. V nedeľu, 13. marca, je v Jen-čchingu na programe slalom mužov. Slovensko na zimných paralympijských hrách, tento rok získalo už päť medailí, tri zlaté a dve bronzové.

Súvisiace články

Najčítanejšie