Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chorvátsky Záhreb ovládla Petra Vlhová. Vyhrala prvé miesto v slalome
Zdielať na

Chorvátsky Záhreb ovládla Petra Vlhová. Vyhrala prvé miesto v slalome

Archívna reportáž

ZÁHREB / Petra Vlhová sa stala víťazkou pretekov slalomu v chorvátskom Záhrebe. S časom 1:56:99 triumfovala pred Mikaelou Shiffrinovou, ktorá došla do cieľa so stratou 0,50 sekundy a Katharinou Liensbergerovou zaostávajúcou za Slovenkou o 2,11 sekundy.

Podarilo sa jej tak poraziť aj úhlavnú rivalku, ktorá absolvovala svoje prvé preteky po prekonaní koronavírusu. Američanka bola po oboch jazdách na striebornej priečke, avšak Vlhová si po celý čas zachovala komfortný náskok. Naša pretekárka je tak aj po tomto slalome na vrchole rebríčku disciplíny, a to práve pred Shiffrinovou, na ktorú má náskok 140 bodov.

Napriek tomu, že sa nezúčastňuje všetkých podujatí kvôli príprave na olympijské hry, je rodáčka z Liptovského Mikuláša na treťom mieste celkového poradia, ktorému nevládne nik iný, než jej najväčšia konkurentka. Vlhová je vôbec prvou lyžiarkou na svete, ktorej sa podarilo dominovať v záhrebskom slalome tretíkrát po sebe.

Už po prvom kole jasnou líderkou

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová bola po prvom kole líderkou slalomu žien Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v chorvátskom Záhrebe. Dvadsaťšesťročná Liptáčka sa na zjazdovke Crveni spust predstavila ako prvá a stanovila referenčný čas, všetky súperky dosiahli horší čas a k Vlhovej sa ani nepriblížili. Slovenka ako jediná pretekárka dosiahla čas pod 56 sekúnd, v cieli jej namerali 55,99 sekundy. Druhá bola priebežne Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá ako siedma v poradí zaostala za Vlhovou o 0,64 sekundy. Tretia je Švajčiarka Wendy Holdenerová s mankom 0,81 sekundy a menšiu ako sekundovú stratu má aj štvrtá Švédka Anna Swennová Larssonová.

"Som celkom spokojná, neboli tam výrazné chyby. Snažila som sa púšťať lyže, lebo sneh je najagresívnejší, je v ňom veľa soli. Listy na svahu mi až tak neprekážali, no na štarte som mala problém udržať sa pre silný vietor. Po štarte som sa snažila čo najviac zohnúť, aby som 'nebrala' vietor. Musíme bojovať s tým, čo máme. Číslo jedna bolo dobré, pretože trať sa rozbíja pri každej jazde. Taký bol aj plán, využiť jednotku na vybudovanie náskoku. Druhé kolo bude boj," komentovala Petra Vlhová pre JOJ Šport.

Súvisiace články

Najčítanejšie