Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Petra Vlhová v slalome v Killingtone skončila druhá. Víťazkou je Mikaela Schiffrinová
Zdielať na

Petra Vlhová v slalome v Killingtone skončila druhá. Víťazkou je Mikaela Schiffrinová

Zdroj: SITA

KILLINGTON / Petra Vlhová skončila na druhom mieste v nedeľňajšom slalome Svetového pohára alpských lyžiarok v americkom Killingtone.

Mikaela Schiffrinová potvrdila svoju víťaznú šnúru v slalome v americkom Killingtone, kde vyhrala aj v rokoch 2016 až 2019. V súčte oboch kôl Shiffrinová zdolala svoju najväčšiu rivalku Petru Vlhovú o 75 stotín sekundy. Na druhom mieste sa umiestnila Petra Vlhová, ktorá po chybe v hornej časti trati nedokázala svoje prvé miesto z prvého kola zakončiť vo víťaznom čase.Tretie miesto si v Killingtone vybojovala Švajčiarka Wendy Holdenerová, ktorá bola o osem stotín sekundy pomalšia ako Slovenka. Pre Holdenerovú to bolo už 28. pódiové umiestnenie v SP v kariére, víťazstvo v slalome jej stále chýba. Preteky nevyšli podľa predstáv Slovenke s českým pasom Matine Dubovskej, ktorá skončila osemnásta s mankom 3,37 s na víťazku.

"Samozrejme, že sa po dvoch triumfoch v Levi pokúsim o víťazstve aj v Killingtone. Dosiaľ som tu bola len viackrát druhá. Cítim sa dobre, sebavedomie mi po Levi nechýba," uviedla Petra Vlhová ešte pred nedeľňajším slalomom, cituje ju rakúsky web laola1.at. Svoju prvú jazdu na trati Superstar s prevýšením 200 m ambiciózna Liptáčka zhodnotila slovami: "Trochu som bojovala s podmienkami. Trať je v pohode, ale občas sa menia podmienky a treba si na to dávať pozor. Celkovo sa cítim dobre, úspechy mi dodávajú sebavedomie a silu."

Po prvom kole bola Petra Vlhová na prvom mieste, ako jediná z favoritiek dosiahla čas pod 50 sekúnd (49,87), najviac sa jej priblížila iba Shiffrinová. Domáca lokálmatadorka dosiahla čas 50,07 a do druhého kola pôjde s minimálnym odstupom 20 stotín. S výnimkou tretej Švajčiarky Holdenerovej (+0,58) všetky ostatné súperky zaostali za Slovenkou o viac ako jednu sekundu.

Zatiaľ čo Vlhová dosiaľ v Killingtone v slalome nikdy nezvíťazila, Shiffrinová na svojom domácom snehu štyrikrát nenašla premožiteľku (2016 - 2019). Vlani sa preteky na východnom pobreží USA v štáte Vermont nekonali pre pandémiu koronavírusu.

Súvisiace články

Najčítanejšie