Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slovensko vstupuje do ME vo futbale víťazstvom nad Poľskom 2:1
Zdielať na

Slovensko vstupuje do ME vo futbale víťazstvom nad Poľskom 2:1

Zdroj: SITA

PETROHRAD / V prvom zápase na Majstrovstvách Európy vo futbale Slovensko zvíťazilo nad Poľskom 2:1.

Na začiatku zápasu bola aktívnejšia hra zo strany Poliakov. Aj napriek svojmu prevýšeniu v hre a držaniu lopty nedokázali premeniť šance. Práve nevyužité šance využili Slováci a vývoj hry dokázali vyrovnať aktívnejšou hrou. V 18. minúte došlo k zmene stavu. Do vedenia sa dostali Slováci po góle Róberta Maka. Jeho strela sa odrazila od poľského brankára a skončila v sieti slovenského súpera. 

Práve prvý gól zápasu poľských hráčov oslabil v hre. Do konca polčasu stav nedokázali ani na jednej strane ihriska zmeniť. 

Po prestávke Poliaci skórovali hneď z prvej útočnej akcie. Na loptu z krídla si do šestnástky nabehol Linetty, ktorý pomalou strelou po zemi prekonal Dúbravku - 1:1. Poľskí futbalisti začali vyššie napádať a prevzali iniciatívu. V 62. minúte sa Poliaci zastavili v rozlete, lebo Krychowiak po faule na Hromadu videl druhú žltú kartu a tým aj červenú. Razom sa zmenil pomer síl a do 7 minút bolo 2:1 pre Slovensko. Lopta sa po rohu Maka dostala k Škriniarovi a šéf defenzívy Slovenska preukázal skvelú orientáciu v šestnástke - pohotovou strelou k pravej žrdi prekonal Szczesného. V závere Slováci upustili od aktívnej hry a nechali Poliakom možnosti na vyrovnanie. Do konca zápasu sa stav nezmenil a Slovensko vyhralo nad Poľskom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie