Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zomrel bývalý slovenský reprezentant Marián Čišovský (†40)
Zdielať na

Zomrel bývalý slovenský reprezentant Marián Čišovský (†40)

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Bývalý slovenský futbalový reprezentant Marián Čišovský zomrel vo veku 40 rokov. Športovec trpel ochorením ALS. Informáciu priniesol jeho bývalý futbalový klub Viktoria Plzeň, ktorej dres obliekal v rokoch 2011-2014.

"Viktoriáni, dnes je ten najsmutnejší deň. S ťažkým srdcom musíme oznámiť, že nás navždy opustil Marián Čišovský. Úprimnú sústrasť celej viktoriánskej rodine," uviedol český futbalový klub na Facebooku.

Marián Čišovský trpel amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS), ktorú mu diagnostikovali v roku 2014. Zomrel v noci zo soboty na nedeľu. Obľúbený "Čišo" po sebe zanechal manželku a tri deti.

Za reprezentáciu Slovenska odohral 15 zápasov

Bývalý skvelý obranca Čišovský odohral 15 zápasov v reprezentačnom tíme Slovenska. V roku 2010 bol blízko účasti na MS v Juhoafrickej republike, ale prišiel o ňu pre zranenie. V roku 2000 si zahral aj na olympijských hrách v Sydney.

Na klubovej úrovni sa rodák z Humenného stal trikrát majstrom Slovenska. Dvakrát sa mu to podarilo v drese Interu Bratislava (2000 a 2001) a raz v Artmedii Petržalka (2008). Jeden titul pridal aj v najvyššej českej súťaži s Plzňou, a to v ročníku 2012/2013. V zahraničí pôsobil aj v rumunskom tíme Politehnica Temešvár.

Čišovský bol elegantný stopér, ktorý vedel strieľať góly. V českej najvyššej súťaži v drese Plzne dosiahol 12 gólov, najčastejšie hlavou po rohových kopoch. V dresoch Interu Bratislava, MŠK Žilina a Artmedie Petržalka sa gólovo presadil dokopy 30-krát.

Súvisiace články

Najčítanejšie