Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Fanúšikovia hokejbalu jasajú. Slováci majú štvrté zlato v sérii
Zdielať na

Fanúšikovia hokejbalu jasajú. Slováci majú štvrté zlato v sérii

Zdroj: SITA

KOŠICE / Slovenskí hokejbaloví reprezentanti zvíťazili vo finále majstrovstiev sveta organizácie ISBHF v Košiciach (14. - 22. júna) nad Fínskom tesne 4:3 (0:0, 2:1, 2:2) a získali štvrtý titul svetových šampiónov v sérii. Domáci tím napodobnil historický zápis Kanaďanov z rokov 2001 - 2007, ktorí taktiež ovládli štyri turnaje za sebou.

Slováci sú v počte medailí najúspešnejším mužstvom v dejinách svetových šampionátov. Cenný kov získali na všetkých doterajších trinástich podujatiach, aktuálne majú bilanciu 5-2-6. Fíni si vybojovali vôbec prvú medailu z pôdy MS, podarilo sa im to na piaty pokus. Do tohto roka bolo ich najlepším výsledkom siedme miesto.

Slováci išli v Steel aréne zásluhou Martinusíka a Božíka do vedenia 2:0, ale Fíni ešte pred druhou prestávkou skorigovali počas presilovky na 1:2. Zverenci trénera Mojmíra Hojera prežili v úvode tretej tretiny oslabenie a vzápätí Oravec odčinil svoje vylúčenie gólom na 3:1. Severania sa však vzápätí opäť dotiahli na kontaktný gól, Teplický však v 42. min spečatil vydretý slovenský triumf nad prekvapením turnaja. Nič na tom nezmenilo ani fínske skorigovanie 41 sekúnd pred koncom na 3:4. Fíni ani na druhý pokus na šampionáte nenašli recept na domáci tím, v jeho úvode vyhrali 2:1.

Majstrovstvá sveta v hokejbale - muži - finále - sobota - výsledok:
Slovensko - Fínsko 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
Góly: 16. Martinusík, 26. Božík (Lipták, Cibík), 36. Oravec (Teplický), 42. Teplický (Oravec, Bujdák) - 29. Vuorenmaa (Pietsalo, Nieminen), 38. Lampo (Nieminen, Kangas), 45. Viitanen

Zostava SR: Polc - Blahút, Bujdák, Doskočil, Gajdoš, L. Horváth, Tomka, Minárik, Salajka - P. Svitana, Cibík, Božík, Lipták, Martinusík, L. Olejník, B. Oravec, Poliaček, Rampáček, J. Rufati, Teplický, Vozár, Piják

Súvisiace články

Najčítanejšie