Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Víkendové popoludnie patrilo bežcom. Banskobystrický maratón sa opäť dobiehal po tme
Zdielať na

Víkendové popoludnie patrilo bežcom. Banskobystrický maratón sa opäť dobiehal po tme

BANSKÁ BYSTRICA / Počas víkendu sa v srdci stredného Slovenka konal ôsmy ročník banskobystrického maratónu. Opäť raz sa dobiehal až po západe slnka. Okrem klasického maratónu súťažili pol-maratónci či štafetoví bežci, ale aj súťažiaci na kolobežkách.

Bežali mladí aj tí starší, výnimkou neboli ani deti. Na trati sa objavilo aj niekoľko bosých bežcov. "Je omyl, že to nie je sranda. Je to jeden z najbezpečnejších spôsobov, ako vyplaviť endorfíny a uchopiť život do vlastných rúk, pretože ten krok za nás nikto nespraví," poznamenal organizátor podujatia Peter Fabok. 

​V rôznych disciplínach bežalo Banskou Bystricou viac ako 2 000 bežcov. Stovky súťažiacich prišiel už tradične podporiť náš olympijský víťaz Matej Tóth, aj napriek náročnému rannému tréningu odbehol dlhé kilometre aj podvečer.

"Tá atmosféra, tie fantastické decká, ktoré nasadili strhujúce tempo ma tak vyhecovali, že z toho bola celkom slušná tempovka," skonštatoval bežec Matej Tóth. 

"Keďže energia, tak sme sa rozhodli podporiť banskobystrický maratón a maratóncov, tak verím, že to všetkým dodá energiu," hovorí hovorkyňa spoločnosti Stredoslovenská energetika, a.s. Michaela Krivá. 

Zabehať si k nám prišli aj zahraniční športovci 

Do mesta od Urpínom si prišli zasúťažiť ľudia z rôznych kútov Slovenska, prišli však aj Česi, Rumuni, Maďari či Poliaci. Na trati sa objavili aj bežci v tradičných slovenských krojoch v teniskách s valaškami v ruke.

Hasič z Pensylvánie sa rozhodol zabehnúť polmaratón v kompletnej hasičskej zbroji, vrátane kyslíkovej bomby. Dokopy si prihodil 25 kg navyše. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie