Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Do Nízkych Tatier zavítala športová hviezda. Vlhovú doma túžobne očakávali mnohí fanúšikovia
Zdielať na

Do Nízkych Tatier zavítala športová hviezda. Vlhovú doma túžobne očakávali mnohí fanúšikovia

NÍZKE TATRY / Do nášho najväčšieho zimného strediska v Nízkych Tatrách v Jasnej zavítala lyžiarska hviezda Petra Vlhová. V piatok sa vrátila z českého Špindlerovho Mlýna, kde trénovala pred pretekmi Svetového pohára. Petra je držiteľka medailového kompletu z majstrovstiev sveta.

Petra Vlhová je držiteľka medailového kompletu z majstrovstiev sveta. Dnes išla na rodnom svahu Európskom pohári vybojovať svoje prvenstvo. Jej fanúšikovská základňa bola ochotná aj platiť, len, aby videli Liptáčku Peťku. Vstup do fanúšiovskej zóny bol však zadarmo. "Včera som rozmýšľala, keď som išla autom, či budem štartovať, ale ja som sa rozhodla, že budem," uviedla Petra Vlhová. "Nie je to ľahké súťažiť doma, každý od vás očakáva, že idete vyhrať," dodala. 

​Pretekárska trať je uzavretá. "Trať je pripravená veľmi dobre, je to ľadové," povedal brat Boris Vlha. "Trať je kompaktná a ráno 6:40 Petra už trénovala," povedala Jana Palovičová, riaditeľka pretekov. Prvé kolo v podaní famóznej Petry Vlhovej, vyzeralo neskutočne. V obrovskom slalome išla ako jediná slovenská reprezentantka. Pred cieľom urobila drobné chybičky a skončila druhá.

"Je to neskutočné, že prišlo toľko ľudí, veľmi sa teším, Jasná je moje stredisko - vyrastala som tu," povedala pretekárka. "Trať je dobrá, ale nie sme šťastní, lyžuje dobre, vie však ešte lepšie," poznamenal tréner Livio Magoni. Druhé kolo nachystal Petrin tréner a bolo špičkové. Petra si vybojovala celkové víťazstvo. "Dnes som prišla a asi mala by som vyhrať, tak dala som do toho všetko. Vyhrala som a zajtra máme slalom," dodala Petra Vlhová.

Súvisiace články

Najčítanejšie