Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Saltá v lodi na snehu. Peter Csonka predvádza dychvyrážajúe kúsky
Zdielať na

Saltá v lodi na snehu. Peter Csonka predvádza dychvyrážajúe kúsky

VYSOKÉ TATRY / To, čo Peter Csonka stvára v rámci svojej disciplíny freestyle kajak často vyráža dych. No keďže patrí k tým športovcom, ktorí stále skúšajú niečo nové, rozhodol sa opäť raz divokú vodu vymeniť za iné skupenstvo. Sneh a poriadnu dávku adrenalínu.

"Tento nápad vznikol,keď sme tvorili film. Mala to byť krásna zasnežená chalúpka, pekné zábery ako skáčem z chalúpky dole. Mala to byť niečo ako výzva, či vôbec skočím a nakoniec som to spravil a bola to zábava," uviedol Peter Csonka, reprezentant SR v disciplíne freestyle kajak. O Freestyle kajaku sa hovorí, že nie je iba športom ale aj životným štýlom. Podmienky nikdy nie sú rovnaké a vždy sa musíte učiť niečo nové.

​Slovenský reprezentant, ktorý je aktuálne v Chile, nie po prvý raz vymenil tekuté skupenstvo vody za to zmrznuté. Na snehu si už vyskúšal rôzne triky i disciplíny. "My sme už snowkajakovanie, čiže jazdenie s kajakom po snehu, skúšali viackrát. Vyrobili sme si skokanské mostíky ako pre snowboardistov alebo sme to skúšali aj v prašane," povedal Peter Csonka.

Jeho manželka Nina, ktorá je taktiež slovenskou reprezentantkou vo freestyle kajaku, sa síce výkonom svojho manžela tentoraz iba prizerala, no aj ona sa už nechala prehovoriť na zimnú verziu svojho športu. "Takisto som skákala zo strechy chaty do snehu. Bol to veľmi adrenalínový a zábavný zážitok," opísala svoje skúsenosti Nina Csonková, reprezentantka SR v disciplíne freestyle kajak. 

Kto pozná pretekárov vo freestyle kajaku, ten vie, že poriadne divoké kúsky robia aj na poriadne vode a občas to aj tam môže zabolieť. "Dopady môžu trošku viacej bolieť, ako vo vode, keďže sneh je pevnejšie skupenstvo. Ale keď človek neurobí nejakú väčšiu chybu, tak je to v pohode," dodal Peter Csonka.

Skúšať niečo také bez patričných tréningov ale nikomu neodporúča.

Súvisiace články

Najčítanejšie