Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Fenomenálna Vlhová! Prvýkrát vyhrala obrovský slalom
Zdielať na

Fenomenálna Vlhová! Prvýkrát vyhrala obrovský slalom

Archívna reportáž

SEMMERING / Fenomenálna Petra Vlhová! V rakúskom Semmeringu vyhrala superobrovský slalom. Jej najväčšia rivalka Mikaela Schiffrin skončila až piata.

Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová výrazne posunula hranice svojich možností v obrovskom slalome. Stala sa senzačnou víťazkou piatkových pretekov Svetového pohára v rakúskom Semmeringu. V súčte oboch kôl zdolala o 45 stotín sekundy Nemku Viktoriu Rebensburgovú a o 60 stotín ďalšiu špecialistku na túto disciplínu Francúzku Tessu Worleyovú. Fenomenálna Američanka Mikaela Shiffrinová po prvom kole ešte viedla, ale napokon sa musela uspokojiť s piatym miestom. Doteraz boli najlepšími výsledkami Vlhovej v tejto najtechnickejšej disciplíne zjazdárskeho proficirkusu siedme miesta z Aspenu 2017, Lienzu 2017 a Killingtonu 2018. Celkovo si práve vyjazdila 17. pódiové umiestnenie vo Svetovom pohári, z toho piatykrát prvé miesto (5-7-5).

"Každý je teraz v našom tíme šťastný. Odviedli sme všetci výbornú prácu. Je to veľké zadosťučinenie, ale aj prekvapenie. Po veľmi dobrom prvom kole som si vravela, že by to mohol byť môj najlepší výsledok v obrovskom slalome. Nechcela som ani na chvíľu poľaviť a vyšlo to fantasticky. Keď som prešla cieľom a bola som prvá, vravela som si, že to nebudem riešiť a nechám to na ďalšie preteky. Keď som videla, že pri jazde Shiffrinovej sa objavilo červené číslo, prvýkrát som si pomyslela, že to môže vyjsť aj na víťazstvo. Možno je toto vôbec môj najlepší deň v kariére. Samozrejme, na víťazstvo som pred pretekmi nepomýšľala. Ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli, okrem členov môjho tímu najmä rodičom, ale aj fanúšikom, ktorí sa na mňa prišli pozrieť zo Slovenska," uviedla Petra Vlhová v prvej reakcii pre Eurosport.

Vlhová je prvou Slovenkou, ktorá sa stala víťazkou obrovského slalomu vo Svetovom pohári. Dvadsaťtriročná Liptáčka mala skvelú východiskovú pozíciu už po prvom kole, keď bola štvrtá a len o 6 stotín sekundy pomalšia ako Shiffrinová. V druhom kole potom Vlhová dosiahla druhý najlepší čas. Zverenkyňa trénera Livia Magoniho po piaty raz vyhrala preteky SP, k štyrom slalomovým triumfom pridala prvý v obrovskom slalome. V tejto sezóne sa dočkala víťazstva po štyroch druhých miestach v pretekoch, ktorých výsledky sa zaratúvajú do hodnotenia slalomu v SP. Vo všetkých prípadoch bola pred ňou iba Shiffrinová.

Súvisiace články

Najčítanejšie