Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fialková tesne za pódiom víťazov. Vo vytrvalostných pretekoch skončila štvrtá
Zdielať na

Fialková tesne za pódiom víťazov. Vo vytrvalostných pretekoch skončila štvrtá

Zdroj: SITA

POKLJUKA / Dvadsaťšesťročná Breznianka Paulína Fialková obsadila skvelé 4. miesto vo štvrtkových vytrvalostných pretekoch na 15 km v rámci 1. kola Svetového pohára 2018/2019 v Slovinsku. Prvé individuálne preteky novej biatlonovej sezóny takmer priniesli Slovensku prvé pódiové umiestnenie.

Pre zverenkyňu Anny Murínovej a Martina Bajčičáka je to druhý najlepší individuálny výsledok v kariére. Paulína Fialková bola druhá v pretekoch s hromadným štartom 25. marca 2018 na záver uplynulej sezóny v ruskom Ťumeni. Vo štvrtok v Pokljuke s dvoma chybami na strelnici zaostala za víťazkou len o 19,5 sekundy. "Som prekvapená, nečakala som to s dvoma trestnými minútami. Vôbec som netušila, že pri mojom mene bude svietiť v cieli jednotka. Dobré športovkyne však ešte len za mnou prichádzali do cieľa, takže bolo predčasné sa tešiť. Na záverečnej ´stojke´ bola posledná rana veľmi tesná, ale našťastie, padla. Začala som opatrne bežecky, ale bola to taktika. Myslím si, že vyšla. Prežila som náročné týždne pred prvými pretekmi. Som však taký typ, že ked ma niekto nahnevá, viem sa zdravo pobiť o dobrý výsledok," uviedla Paulína Fialková v rozhovore pre RTVS v čase, keď ešte bola vo výsledkoch priebežne druhá. 

Nečakanou víťazkou sa po bezchybnej streľbe stala Ukrajinka Julia Džimová. Na druhom mieste sa s odstupom 5,9 s umiestnila rovnako šokujúco Poľka Monika Hojniszová. Tretia priečka patrila ďalšiemu prekvapeniu - Markéte Davidovej z Česka.

Trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová sa umiestnila na 25. priečke. V pretekoch zaznamenala tri chybné výstrely. Ivona Fialková s dvoma chybami skončila na 27. mieste. Terézie Poliakovej v cieli patrila 76. priečka. V piatok pokračuje úvodné kolo nového ročníka Svetového pohára v biatlone šprintom mužov na 10 km. Na prvých pretekoch Svetového pohára v individuálnych pretekoch žien nebude chýbať ani naša biatlonová hviezda Anastasia Kuzminová.

Pozrite si reportáž o Fialkovej kauze:

Súvisiace články

Najčítanejšie