Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Petra Vlhová skončila na Svetovom pohári druhá
Zdielať na

Petra Vlhová skončila na Svetovom pohári druhá

KILLINGTON / Petra Vlhová skončila v druhom kole v zjazdovom lyžovaní v rámci Svetového pohára žien 2018/2019 na 2. mieste. V prvom kole pretekov bola tiež úspešná, keď sa umiestnila na 3. mieste.

Petra Vlhová 23-ročná Liptáčka zahviezdila na Svetovom Pohári v americkom Killingtone. Po druhom kole obsadila v nedeľnom slalome 2. miesto. Víťazkou sa stala Za víťaznou Mikaela Shiffrinova, za ktorou zaostala o 57 stotín sekundy, po 14. raz v kariére sa dostala na pódium vo Svetovom Pohári. Na tretej priečke skončila Švédka Frida Hansdotterová. 

Vlhová má po Killingtone v zbierke už 14 pódiových umiestnení v bojoch o krištáľové glóbusy. Momentálne má ambiciózna Slovenka na konte 4 prvé, 5 druhých a 5 tretích miest. Slalomová kráľovná Shiffrinová vyhrala v Killingtone vlani aj predvlani a na domácom snehu v štáte Vermont dovŕšila hetrik. Shiffrinová dosiahla 34. víťazstvo kariéry v slalome a celkovo 45. v bojoch o krištáľové glóbusy. Fenomenálna Američanka a zároveň obhajkyňa veľkého aj slalomového glóbusu je už suverénne na čele Svetového pohára po troch pretekoch sezóny 2018/2019. Na konte má 310 bodov. Vlhovej patrí druhá priečka so 196 bodmi. Rovnaké poradie je aj v hodnotení slalomu.

Petra Vlhová si vyžrebovala číslo 5 pre 1. kolo druhého slalomu sezóny, ktoré postavil jej tréner Livio Magoni. Slovenka sa v strednej časti trate, ktorá bola ponorená do hmly, dostala pri dlhom oblúku do záklonu, podišla bránku a v nájazde do rovinky stratila rýchlosť. Napokon to však v spodnej časti vytiahla na tretiu priečku, ktorá jej zostala aj po odjazdení všetkých favoritiek 1. kola.

V Killingtone sa v nedeľu jazdilo prvé kolo pri plusovej teplote v daždi a trať sa s pribúdajúcim časom rozbíjala. V druhom kole hmla pominula, ale favoritky to mali pri teplote 6 °C o čosi náročnejšie ako pretekárky z druhej či tretej desiatky, ktoré mali pred sebou menej rozbitú trať. Napriek tomu Vlhová predviedla agresívnu jazdu s minimom chýb a správnym nasadzovaním do oblúkov od začiatku do konca. Nevyhla sa drobným zaváhaniam, ale tretí najlepší čas v oboch kolách jej zabezpečil celkovo druhú pozíciu v konečných výsledkoch.

Na štarte 1. kola v Killingtone bolo dovedna 63 pretekárok, v cieli 1. kola ich klasifikovali iba 47. Na Slovensku žijúca Martina Dubovská, ktorá reprezentuje Českú republiku, sa do 2. kola zo 40. priečky neprebojovala.

Súvisiace články

Najčítanejšie