Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kontroverzné logo na dresoch vyvolalo vášnivé debaty. Lubyová s Kohútom dospeli k dohode
Zdielať na

Kontroverzné logo na dresoch vyvolalo vášnivé debaty. Lubyová s Kohútom dospeli k dohode

BRATISLAVA / Nové kontroverzné logo na dresoch hokejovej reprezentácie vyvolalo veľké vášne. Niektorí politici dokonca hovorili o odobratí štátnej dotácie. Ministerka Martina Lubyová, do ktorej pôsobnosti patrí aj šport, dnes ale rokovala so šéfom hokejového zväzu Martinom Kohútom a dohodli sa na kompromise.

Slovenský zväz ľadového hokeja má s ministerstvom školstva uzatvorenú zmluvu, na základe ktorej dostáva finančný príspevok. "Na tento rok to bolo 7, 27 milióna eur, ktoré sa začali vyplácať kvartálne," uviedla Martina Lubyová, ministerka školstva a športu. 

​V zmluve je aj to, že na reprezentačných podujatiach musí zväz zabezpečiť, aby hokejisti boli označení nápisom Slovenská republika alebo Slovensko, prípadne Slovakia, spolu so štátnym znakom. Ministerka so šéfom zväzu sa preto dnes dohodli, že na rukávy nových dresov pribudne štátny znak. "V kombinácii s názvom krajiny, čiže Slovensko alebo Slovakia a zároveň to logo, ktoré tam je a momentálne veľmi pripomína národný znak, ale ide o logo hokejového zväzu, by sa doplnilo o nápis Hockey Slovakia, aby bolo jasné, že nejde o štátny znak," vysvetlila Martina Lubyová.

Keďže po predstavení nových dresov v nich reprezentácia ešte nehrala, tak ani spomenutá zmluva nemohla byť porušená. "Sú to všetko zmeny a doplnenia, čiže budeme sa snažiť upraviť dresy podľa tejto našej dnešnej dohody," povedal Martin Kohút, prezident SZĽH. 

Najaktívnejším kritikom bol podpredseda SNS Anton Hrnko, ktorý na túto tému napísal na sociálnu sieť viacero rozhorčených statusov. Keďže Martinu Lubyovú na rezort nominovala práve táto strana, ministerka si kolegu-poslanca vypočula. "S pánom Hrnkom som sa samozrejme rozprávala na túto tému," dodala ministerka

Súvisiace články

Najčítanejšie