Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Juhoafričan bude reprezentovať Slovensko na olympiáde v Tokiu
Zdielať na

Juhoafričan bude reprezentovať Slovensko na olympiáde v Tokiu

Po dlhých stodvanástich rokoch sa stal gol opäť olympijským športom. V japonskom Tokiu by mal Slovensko reprezentovať jeden z najlepších golfových profesionálov, Juhoafričan s americkým pasom Rory Sabbatini.

Profesionálny golfista Rory Sabbatini, Juhoafričan s americkým pasom, sa rozhodol prijať slovenské občianstvo a v olympijskej kvalifikácii si vybojovať účasť na olympiáde v Tokiu.

​Jedným z dôvodov je aj to, že má za manželku Slovenku.

"Vaša krajina sa mi veľmi páči. Nielen Bratislava, ale aj Vysoké Tatry. Budem sa snažiť prežiť na Slovensku čo najviac času," uviedol.

Sabbatini je momentálne na 163.mieste svetového rebríčka, ale podľa olympijského kľúča by už teraz mal účasť v Tokiu istú. Pozíciu si musí udržať do leta 2020.

"Je to pre mňa veľká česť reprezentovať Slovensko na olympiáde. Je to sen každého športovca. Ale nejde iba o olympiádu. Po nej chcem pomáhať slovenskému golfu, aby sa čo najlepšie rozvíjal," dodal.

Sabbatini by mohol Slovensko reprezentovať nielen na olympiáde, ale aj na slávnom Ryder Cupe, či iných špičkových turnajoch Masters.

Súvisiace články

Najčítanejšie