Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Úspešní strelci sú doma. Zlatá Štefečeková mala tento rok skvelú žatvu
Zdielať na

Úspešní strelci sú doma. Zlatá Štefečeková mala tento rok skvelú žatvu

BRATISLAVA / Slovenskí strelci a ich fanúšikovia si veru právom povzdychli - keby tak táto sezóna bola olympijská. Naši reprezentanti majú totiž fantastické výsledky. K 7 medailám z európskeho šampionátu, pridali v uplynulých dňoch 5 z toho svetového. O polovicu z nich sa postarala Zuzana Rehák Štefečeková.

Najúspešnejšia slovenská výprava v histórii brokovej streľby na majstrovstvách sveta sa v nedeľu skoro ráno vrátila na Slovensko. Síce unavená ale usmiata. "Maximálna spokojnosť. Štyri miesta na olympiádu, dve zlaté medaile, striebro a ešte aj bronz," povedal tréner reprezentácie Branislav Slamka. 

K štyrom medailám z augustových majstrovstiev Európy tentoraz pridala dva tituly svetovej šampiónky. Jej bilancia z vrcholných podujatí je obdivuhodná. "Je to pre mňa určite historický rok, lebo aj čo sa medailí týka, tak som asi takúto žatvu nemala," uviedla Zuzana Rehák Štefečeková

Spolu s Erikom Vargom v disciplíne trap mix navyše tvoria obávanú dvojicu. V tomto roku si pripísali už štvrtý úspech. 

Dá sa povedať, že toľko medailí, koľko získali na tomto svetovom šampionáte a predtým na majstrovstvách Európy sa niekomu nepodarí získať ani počas celej športovej kariéry. Číslo 13 ale ani zďaleka nemusí byť konečné, keďže vrcholné podujatie bude pokračovať ešte aj budúci týždeň a v hre sú ďalší slovenskí pretekári.

Súvisiace články

Najčítanejšie