Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muži vyzvali ženy, profesionálne hráčky, na súboj
Zdielať na

Muži vyzvali ženy, profesionálne hráčky, na súboj

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Šport spája a tentoraz florbalový tím nadácie TV JOJ priniesol netradičné spojenie. Chalani z FLORBAL SK ligy vyzvali na súboj profesionálne hráčky z Nitry. Exhibičný zápas bol súčasťou turnaja, na ktorom sa predstavilo hneď niekoľko moderných športov.

Mladým hráčom odvaha im nechýba a pokojne si s tou správnou taktikou trúfli na kolegyne, ktoré sa florbalu venujú profesionálne. Ešte pred zápasom prebehli prvotné oťukávačky medzi ženským a chlapčenským tímom.

Florbal nie je hokej, no je to rýchly šport, vedia ho hrať aj dievčatá a oko fanúšika nepotešia iba tie, ale aj celkom slušný počet gólov v zápase. Aj podľa pokrikov môžeme ľahko zistiť, kto nakoniec vyhral zápas. No o to tu nešlo.

"Open summer cup je veľmi pekne zorganizované podujatie, kde sa propagujú moderné progresívne športy a my sme radi, že sme na tejto pôde mohli predstaviť florbal a dúfam, že prídeme aj budúci rok," hovorí Ľuboš Sarnovský za nadáciu TV JOJ.

Florbal sa tak na jednom turnaji ocitol medzi tradičnejšími športmi, ako je volejbal, ale aj medzi čoraz viac populárnejším malým futbalom, thajským boxom alebo crossfitom. A ruka v ruke idú spolu s modernými športmi aj moderné technológie, ktoré nesmeli chýbať ani na tomto športovom podujatí.

"Využívame priamo aplikáciu, ktorá vytvára priamo highlighty z jednotlivých športov. Jednotliví hráči fanúšikovia, ktorí nemohli prísť si v reálnom čase môžu pozrieť tie najdôležitejšie momenty," vysvetľuje Martin Caňo, organizátor udalosti.

Pozrite si reportáž o florbalovom turnaji mladistvých:

Súvisiace články

Najčítanejšie