Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zimný štadión čaká po 50 rokoch zmena. Dotkne sa najmä hokejistov
Zdielať na

Zimný štadión čaká po 50 rokoch zmena. Dotkne sa najmä hokejistov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Po dlhých rokoch čakania sa vo štvrtok oficiálne začala rekonštrukcia zimného štadióna, ktorý nebol práve výkladnou skriňou hokeja a korčuľovania na Liptove. Priaznivci ľadových športov v Liptovskom Mikuláši sa konečne dočkali.

Prvú časť modernizácie by mali ukončiť už na jeseň. Zimný štadión v Liptovskom Mikuláši čakal viac ako 50 rokov na modernejšiu podobu. Kôlnička, ako zvyknú hokejovému stánku hovoriť fanúšikovia, má toho za sebou očividne dosť a uvedomujú si to nielen priaznivci extraligového klubu. "Tie podmienky pre nás ani pre verejnosť neboli dôstojné," vyjadril sa k stavu štadiónu Maroš Piatka, hráč MHK 32 Liptovský Mikuláš. "Verím, že sa tým aj zvýši návštevnosť," skonštatoval hokejový reprezentant Matúš Sukeľ. 

Termíny rekonštrukcie sú šibeničné, no už teraz je jasné, že domáci hokejisti budú musieť začiatok novej sezóny hrať vo vyhnanstve. "My začneme realizovať stavbu rozoberaním strechy, následne pôjdu ďalšie stavebné práce. Budeme sa snažiť, aby do 15. októbra bola dokončená ľadová plocha," uviedol Matúš Barkóci zhotoviteľ stavby.  "Zrekonštruuje sa celá severná tribúna, pribudnú nové priestory pre šatne, rehabilitáciu, občerstvenie, sociálne zariadenia," vysvetľoval plán rekonštrukcie Ján Blcháč primátor mesta. 

Časom sa na rad dostane aj ďalšia tribúna a zmení sa aj fasáda. Prvé dve etapy pohltia približne 2,2 milióna eur z rezervy predsedu vlády, mestských peňazí a z úveru. Obnova hokejového stánku by sa tým však nemala skončiť. Na novej tribúne by v rámci prvej fázy rekonštrukcie malo pribudnúť 900 sedadiel. Podľa slov primátora, by sa fanúšikovia mali pripraviť nielen na šou na ľade. Plány, ktoré sa postarajú o zábavu mimo ľadu ale neprezradil. "Dnes hokej je o zábave o rôznych svetelných efektoch a podobne," dodal na záver Blcháč. 

Celú stavbu v rámci tejto etapy rekonštrukcie by mali dokončiť do konca novembra. 

Pozrite si archívnu reportáž o výstavbe národného štadiónu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie