Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kuzminová sa posunula o sedem priečok. Stíhacie preteky vyhrala Nemka Dahlmeier
Zdielať na

Kuzminová sa posunula o sedem priečok. Stíhacie preteky vyhrala Nemka Dahlmeier

Archívna reportáž

ANTERSELVA / Nemecká obhajkyňa veľkého glóbusu Laura Dahlmeier s jedným nesklopeným terčíkom zvíťazila v stíhacích pretekoch na 10 km v rámci 6. kola biatlonového Svetového pohára 2017/2018. Posunula sa z druhej pozície po štvrtkovom šprinte na 7,5 km. Druhá s odstupom 17,3 sekundy tentoraz skončila Talianka Dorothea Wierer a tretia - takisto s dvoma trestnými okruhmi - bola Bieloruska Daria Domračevová, zaostala o 20,2 s.

Nórska nečakaná hrdinka rýchlostných pretekov Tiril Eckhoff poslala štyri rany mimo a musela sa uspokojiť so štvrtou priečkou (+1:09,9 min). Piata bola líderka priebežného celkového poradia seriálu Kaisa Mäkäräinen (+1:18,4). Fínka napriek dvom výstrelom vedľa predviedla pozoruhodný progres zo vstupného 26. miesta a zvýšila svoj náskok pred Slovenkou Anastasiou Kuzminovou v boji o sumárny triumf vo Svetovom pohári.

Spomenutá Kuzminová sa napriek štyrom chybám na strelnici (0-1-2-1) posunula z 18. na 11. pozíciu pri manku 1:54,1 min. Naopak, Paulína Fialková klesla z 13. na 22. post. Ivona Fialková, 37. zo šprintu, nedokončila - dostala jeden okruh po deviatich zaváhaniach na palebnej čiare.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie