Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Slovenskí športovci podporili Mateja Tótha. Ten stále čaká na rozhodnutie o dopingu
Zdielať na

Slovenskí športovci podporili Mateja Tótha. Ten stále čaká na rozhodnutie o dopingu

BRATISLAVA / Danka Barteková, Marián Hossa, Michal Martikán i ďalší slovenskí športovci verejne vyjadrili podporu Matejovi Tóthovi. Ten už takmer dva mesiace čaká na vyjadrenie Medzinárodnej asociácie atletických federácií, či ho zbaví podozrtóth enia z dopingu.

Čakanie na rozhodnutie, či očistí svoje meno od podozrenia z dopingu sa pre Mateja Tótha predĺžilo po tom, čo si Medzinárodná asociácia atletických federácií 4. decemba vyžiadala dvojtýždňový odklad. "Nemáme s tým skúsenosti. Všetko je podľa pravidel a my musíme čakať," hovorí generálny sekretár Slovenského atletického zväzu Vladimír Gubrický. Olympijský víťaz v chôdzi síce môže trénovať, no žije v neistote, ako celá jeho kauza, ktorá vznikla pre nezrovnalosti v jeho biologickom pase, skončí. "Vždy, keď pípne email, tak sa začína stres, že kto to poslal. Nebudem hrať, že som úplne nad vecou. Ale aspoň keď som doma s deťmi, tak sa to snažím vytesňovať," prezradil Matej Tóth. 

Jeho situáciu pozorne sledujú nielen jeho fanúšikovia, ale aj kolegovia. Tí mu dali predčasný vianočný darček a vyjadrili mu verejnú podporu. Svoje povzbudivé slová zverejnili na známej sociálnej sieti.

MATIKAN - "Maťo chýbaš nám. Už aby si sa ukázal na pretekoch a potešil nás všetkých, ktorí ti držíme palce," adresoval Tóthovi slalomár Michal Martikán. "Dúfam, že všetkým ukážeš, že sa mýlili a že si čistý," vyjadrila Tóthovi svoju podporu slovenská reprezentantka v streľbe a členka medzinárodného olympijského výboru Danka Barteková. "Niekedy v športe, ale aj v živote nastanú okolnosti, ktoré nie sme schopní ovplyvniť. Veľmi ti držím palce," dodáva trojnásobný víťaz Stanley cup-u Marián Hossa.

Svojho športového kolegu veru potešili aj zaskočili. " Veľmi príjemne ma to prekvapilo. Keď ma takto verejne a priamo podporili, tak to je pre mňa veľká česť," hovorí olympijský víťaz v chôdzi z Ria Matej Tóth.  Na svoju obhajobu predložil 250-stranový rozbor s 25 prílohami. Od siedmych odborníkov zo šiestich krajín, a to z oblasti hematológie a metaboliky. Konečný verdik sa má Matej Tóth dozvedieť do 18. decembra. V prípade, že by Medzinárodná asociácia atletických federácií neuznala jeho dôkazy, môže sa ešte obrátiť na Arbitrážny súd.

Pozrite si, ako to celé začalo:

Súvisiace články

Najčítanejšie