Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Vlhová vypadla tesne pred cieľom, slalom v Squaw Valley ovládla Shiffrinová
Zdielať na

Vlhová vypadla tesne pred cieľom, slalom v Squaw Valley ovládla Shiffrinová

BRATISLAVA / Slovenské reprezentantky nedokončili slalom v americkom Squaw Valley.

Mikaela Shiffrinová sa stala víťazkou predposledného ženského slalomu sezóny 2016/2017 Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v americkom Squaw Valley.

Fenomenálna Američanka jedenástym triumfom v súťažnom ročníku a siedmym slalomovým potvrdila zisk malého krištáľového glóbusu v najtočivejšej disciplíne, a to dokonca štvrtý v neprerušenej sérii.

Úradujúca a zároveň trojnásobná majsterka sveta Shiffrinová zvíťazila s veľkým náskokom 1,03 s pred Češkou Šárkou Strachovou a 1,08 s pred Rakúšankou Bernadette Schildovou.

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová vstupovala do druhého kola z tretej pozície, a hoci po brilantnom výkone na medzičasoch jasne viedla, tesne pred cieľom sa nevyhla chybe v nájazde do trojbrány a v cieli sa z jej reakcie dala vyčítať frustrácia z premárnenej veľkej šance.

Ani druhá špičková Slovenka v Squaw Valley v slalome nezabodovala. Veronika Velez-Zuzulová nedokončila už svoju prvú jazdu, ktorú však rozbehla veľmi dobre.

Jazdiaca na maximálne riziko na oboch medzičasoch viedla, ale potom sa dostala do záklonu a po dopade na vnútornú lyžu sa už nezmestila do ďalšej bránky. "Možno si poviete, že zasa nezišla, ale toto je jediná cesta, ako vyhrať preteky, takže to budem skúšať ďalej a už sa teším na finále. Už len týždeň a dozviete sa moje rozhodnutie, čo ďalej," napísala Velez-Zuzulová na svojom konte na facebooku.

Shiffrinová má pred finálovým slalomom sezóny 2016/2017 v Aspene už rozhodujúci náskok 245 bodov pred Veronikou Velez-Zuzulovou a 345 bodov pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou, ktorá v Squaw Valley rovnako nedošla do cieľa do 2. kola. Petre Vlhovej patrí siedma priečka, keďže ju predstihla Šárka Strachová.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní - Squaw Valley (USA) - sobota:
Slalom žien (1. + 2. kolo):  1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:39,48 min, 2. Šárka Strachová (ČR) +1,03 s, 3. Bernadette Schildová (Rak.) +1,08, 4. Emelie Wikströmová (Švéd.) +2,51, 5. Chiara Costazzová (Tal.) +2,69, 6. Christine Geigerová (Nem.) +2,93,...Petra Vlhová - nedokončila 2. kolo, Veronika Velez-Zuzulová (obe SR) - nedokončila 1. kolo

Pozrite si archívnu reportáž TV JOJ.

Súvisiace články

Najčítanejšie