Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Totálny šok! Futsalisti Brazílie vypadli v osemfinále MS s Iránom!
Zdielať na

Totálny šok! Futsalisti Brazílie vypadli v osemfinále MS s Iránom!

BUCARAMANGA / Svetový šampionát vo futsale dospel v Kolumbii do vyraďovacích bojov a už osemfinále prinieslo jedno obrovské prekvapenie. Turnaj sa totiž už skončil pre jeho najväčšieho favorita, pre hráčov Brazílie. Stopku im však nevystavil žiadny z ich veľkých rivalov z Južnej Ameriky či Európy, ale tím futsalistov Iránu!

V Kolumbii sú to teraz 8. majstrovstvá sveta vo futsale. Z predošlých siedmich ovládli Brazílčania až päť... Zvyšné dva šampionáty sa stali korisťou Španielov. No a "kanárici" si na zlato samozrejme brúsili zuby aj teraz. Pre ich kapitána, kráľa futsalových paluboviek, už 39-ročného Falcaa to mala byť tá najlepšia rozlúčka s reprezentačným dresom.

Mala a aj mohla! Chýbal iba kúsok... Falcao navyše zaťažil konto Iránčanov tromi gólmi a počas celého súboja sa zdalo, že favorit dosiahne očakávané víťazstvo. Veď viedol 2:0 aj 3:1, no duel sa v riadnom hracom čase napokon skončil remízou 3:3. V druhom predĺžení dal "kanárikom" krídla opäť ich kapitán, ale Iránčania im ich vzápätí pristrihli... A prišiel na rad penaltový rozstrel. A v ňom boli úspešnejší Iránčania! Tí si po zápase Falcaa uctili a malou náplasťou pre Brazílčana mohlo byť, že si zalietal nad ich hlavami...

Súvisiace články

Najčítanejšie