Skoro jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
VIDEO: Pozrite si 4-ročnú víťazku Wimbledonu!
Zdielať na

VIDEO: Pozrite si 4-ročnú víťazku Wimbledonu!

Už keď mala 4 roky, predvádzala s tenisovou raketou celkom solídne kúsky. Forhend a bekhend vystrúhala na požiadanie. Že kto? No predsa posledná víťazka slávneho Wimbledonu: Češka Petra Kvitová!

Na internete sa po jej triumfe v All England Clube objavilo unikátne video, na ktorom Petra sťaby 4-ročné dievčatko šantí s raketou a loptičkou v telocvični. Vtedy sa písal rok 1994 a bolo to sedemnásť rokov pred tým, ako česká tenistka dosiahla svoj životný úspech.

Bolo to na jar v roku 1994 a legendárna predchodkyňa Kvitovej, Martina Navrátilová, vtedy ešte netušila, že si o niekoľko mesiacov zahrá svoje posledné wimbledonské finále. A rovnako tak ani nemala poňatia o tom, že sa v telocvični vo Fulneku pod dohľadom otca Jiřího už pripravuje jej nástupkyňa, pre ktorú sa neskôr stane veľkým vzorom. A najmä, ktorá ju o sedemnásť rokov vystrieda na tróne víťazky najslávnejšieho turnaja na svete - Petra Kvitová.

"Bavilo ju to. Začínali sme pomaličky, presne podľa príručiek, s raketou na softtenis. Najskôr sme trénovali švih, pretože bola malá a chudá. 50-krát som jej pustil z ruky loptičku a ona ju musela trafiť. Keď mala štyri roky, už hrala," popísal nedávno v magazíne MF Dnes prvé tenisové krôčiky svojej dcéry Jiří Kvita.

sita - Kvitová víťazka Wimbledonu

Súvisiace články