Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Hantuchová víťazkou turnaja WTA v Pattayi
Zdielať na

Hantuchová víťazkou turnaja WTA v Pattayi

Zdroj: TASR - Hantuchová dominovala na turnaji WTA v Pattayi

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová (32. vo svetovom rebríčku) sa stala víťazkou dvojhry na turnaji WTA v thajskej Pattayi (dotácia 220.000 dolárov).

Zverenka trénera Mateja Liptáka vo finále ako nasadená štvorka po výbornom výkone deklasovala Talianku Saru Erraniovúu (8.) za 77 minút v dvoch setoch 6:0 a 6:2. Hantuchová získala štvrtý singlový titul na ženskom profesionálnom okruhu. V rokoch 2002 a 2007 triumfovala v kalifornskom Indian Wells, na jeseň 2007 nenašla premožiteľku v rakúskom Linzi.

Na tvrdom povrchu v Pattayi sa predstavila v skvelej forme, keď v piatich zápasoch nestratila ani jediný set. V semifinále si poradila s dvojnásobnou obhajkyňou titulu a svetovou trojkou Ruskou Verou Zvonariovovou. Pred turnajom v Thajsku mala pritom tohtoročnú bilanciu 0:4. Z Pattaye si odnáša prémiu 37.000 dolárov a 280 bodov do rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa vráti do prvej svetovej tridsiatky. Hantuchová sa stala druhou slovenskou víťazkou v Pattayi po Henriete Nagyovej, ktorá v populárnom turistickom stredisku zdvihla nad hlavu cennú trofej v rokoch 2003 a 1997. Vtedy sa hralo ešte na antuke.

Hantuchová hrala v prvom sete finálového duelu s Erraniovou ako z partesu, skvele podávala i returnovala a za 26 minút uštedrila Talianke "kanára". Slovenka ťažila z výborného pohybu na dvorci, hrala agresívne a najmä z forhendu získavala jeden víťazný úder za druhým. Erraniová bola od začiatku výmen v hlbokej defenzíve a vôbec sa nedostávala k slajzovaným úderom. Na začiatku druhého dejstva síce Talianka prelomila podanie súperky, no Hantuchová hneď vzápätí kontrovala rebrejkom a opäť chytila opraty zápasu pevne do svojich rúk. Po ďalšom brejku vo štvrtom geme sa ujala vedenia 3:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila po víťaznom forhende hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Erraniovou na 3:1. Všetky predchádzajúce zápasy sa hrali na tri sety.    

dvojhra - finále

Daniela HANTUCHOVÁ (4-SR) - Sara Erraniová (8-Tal.) 6:0, 6:2

Súvisiace články